Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu, legendă a sportului românesc

ro

29 Nov, 2020 11:04 3156 Marime text
  • Ilie Floroiu a ajuns la 68 de ani. Două dintre recordurile sale naţionale rezistă şi astăzi, deşi au trecut mai bine de 42 de ani de la stabilirea lor!  

Ilie Floroiu, legendă a atletismului românesc și a CS Farul Constanța, își serbează astăzi ziua de naștere, fostul director al clubului sportiv de pe litoral împlinind 68 de ani.

Născut în județul Tulcea, dar stabilit la Constanța, Ilie Floroiu a avut o carieră strălucită ca atlet, cucerind nenumărate titluri de campion şi medalii și participând la mari competiţii.

Două dintre recordurile sale naţionale, la 5.000 de metri şi 10.000 de metri, rezistă şi astăzi, deşi au trecut mai bine de 42 de ani de la stabilirea lor!

Cetățean de onoare al Constanței, Ilie Floroiu a avut o activitate deosebită şi în calitate de conducător de club, la CS Farul (una dintre structurile sportive de elită ale României), dar şi ca preşedinte al Federației Române de Atletism.

În conducerea CS Farul a activat din 1989 și până la ieșirea la pensie, acum trei ani, ocupând, de-a lungul anilor, mai multe funcţii, până la cea mai înaltă.   

În 2017, când a ieșit la pensie, a lăsat în urmă 45 de ani de activitate sportivă şi managerială, dintre care numai trei ani nu au fost în slujba CS Farul (un an la Steaua, ca sportiv, şi doi, între 2005 şi 2007, când a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism).

Ilie Floroiu a fost și consilier pe probleme de sport al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău.

Tot astăzi, își serbează ziua de naștere și un alt membru al familiei CS Farul, antrenorul de haltere Aurel Tătaru, care, la 40 de ani, cât a împlinit astăzi, încă nu a pus capăt carierei de halterofil, concurând și cucerind medalii în continuare.  

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii