Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zambon Claudio, fostul patron al echipei de fotbal Poli Timişoara, a fost achitat

ro

26 Apr, 2018 09:51 464 Marime text
Trimis în judecată de către procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, Zambon Claudio, fostul patron al echipei de fotbal Poli Timişoara, a fost achitat.
 
Judecătorii din Tribunalul Bucureşti, instanţă investită cu soluţionarea cazului, au concluzionat că fapta de care a fost acuzat Zambon Claudio nu există.
 
Decizia Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.  
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
 
Inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC F.C.P.T. SA (club de fotbal),  în zilele de 16 septembrie 2004 și 27 decembrie 2004, și-a însușit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care o echipă de fotbal italiană a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timişorean. Acesta a  menţionat că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deși în realitate nu au existat contracte de creditare a societăţii de către inculpat care să justifice cele două transferuri bancare.
 
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii