Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:40 07 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru poliţişti! Proces important, câştigat! IGPR, nemulţumit de decizia judecătorilor din Constanţa

ro

30 Jul, 2018 00:00 5057 Marime text
La solicitarea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) - Biroul Teritorial al IPJ Constanţa, judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus obligarea Inspectoratului General al Poliţiei Române să plătească mai multor reclamanţi „sumele cuvenite şi neachitate ce reprezintă valoarea financiară a orelor lucrate în zile de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, pentru perioada 1.07.2014 - 31.12.2014“.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, sumele vor fi „actualizate cu indicele de inflaţie de la stabilirea obligaţiei de plată şi până la data plăţii efective, în măsura în care nu poate fi acordat timp liber (pentru cei rămaşi în activitate la data prezentei), în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale şi în situaţia în care nu au beneficiat de o altă formă de repaus decât cel prevăzut de art. 137, alin. 2 - Codul Muncii, pentru perioada iulie 2014-decembrie 2014 sau plata zilelor aferente perioadei arătate, actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda aferentă de la data stabilirii obligaţiei de plată şi până la data plaţii efective“.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa de către reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen.
 
De menţionat că, într-un alt dosar, la solicitarea Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, Tribunalul Constanţa a dispus obligarea Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa să plătească mai multor reclamanţi „drepturile băneşti reprezentând majorarea de 75% cuvenită pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care - în conformitate cu reglementările în vigoare - nu s-a lucrat, şi pentru care nu s-a acordat timp liber corespunzător, în intervalul 1.07.2014-31.12.2014“. Şi aceste sume vor fi „actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective“.
 
Şi această decizia a Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii