Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul CMZ! I-a fost admisă, în principiu, cererea de recurs în casaţie

ro

08 Dec, 2016 09:43 3058 Marime text
Veste bună pentru Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa.

Leontina Şerban, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, i-a admis, în principiu, cererea de recurs în casaţie împotriva deciziei prin care a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa la cinci ani de închisoare.

Iată minuta Curţii Supreme

„Admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel împotriva deciziei penale nr.768/P din 29.06.2016 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr.821/36/2015. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie completului C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 11.01.2017, ora 9,00, când se va discuta cererea de suspendare a executării hotărârii. Dispune citarea recurentului inculpat Constantinescu Nicuşor Daniel şi a intimatei părţi civile Ministerul Apărării Naţionale – Statul Major General. Emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru recurentul inculpat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă“.

Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.

În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în Dosarul Geotop 2001.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii