Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmările Dosarului Retrocedărilor, la instanțele din Capitală. Primăria vrea să recupereze circa 50 de terenuri din oraș. Ce au făcut judecătorii

ro

16 Mar, 2023 00:00 1225 Marime text
  • Noul termen a fost fixat pentru data de 30 martie 2023, de la ora 12.00.
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, aflat în atenția judecătorilor de la Secția a V-a Civilă a Tribunalului București.
Magistrații Tribunalului București au fost nevoiți să amâne procesul în care Primăria Constanța a inițiat demersurile juridice pentru recuperarea a circa 50 de terenuri vizate de sentința definitivă din Dosarul Retrocedărilor.

Motivul amânării a fost reprezentat de lipsa dosarului conexat recent, 36494/3/2021, cauză care vizează, de asemenea, recuperarea unor terenuri din oraș.

În aceste condiții, noul termen a fost fixat pentru data de 30 martie 2023, de la ora 12.00.

Este vorba despre dosarul cu indicativul 25579/3/2020, aflat în atenția judecătorilor de la Secția a V-a Civilă a Tribunalului București.

Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de „constatare nulitate act juridic“, fiind vizate 49 de terenuri din Constanța, tranzacționate între diferiți „actori“ ai Dosarului Retrocedărilor ori între apropiați ai acestora.

Procesul îi vizează pe o parte dintre protagoniștii de top ai retrocedărilor din timpul administrației Radu Mazăre.

În primăvara anului trecut, Tribunalul București a decis suspendarea procesului, măsura fiind dispusă ca urmare a faptului că „reclamanta (nr., Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța) nu a complinit integral obligaţia stabilită în sarcina sa prin Încheierea de la termenul din 24.02.2022, respectiv de a arăta în concret înscrisurile care dovedesc calitatea de proprietar şi justifică calitatea în cauză“, după cum se arată în Încheierea de suspendare din 28 aprilie 2022.

Ulterior, instanța a decis repunerea pe rol a cazului, la cererea UAT Municipiul Constanța.

În acest dosar, Municipiul Constanța le-a cerut judecătorilor să constate nulitatea absolută în legătură cu actele de tranzacționare a zeci de terenuri, în baza deciziei definitive pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în cauza penală nr. 6536/2/2008, devenită cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, în dosarul civil se solicită constatarea nulității absolute privind tranzacțiile ce vizează 49 de terenuri.

Oricare va fi decizia pe care Tribunalul Constanța o va lua la finalul procesului, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel București.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Uraganul imobiliar al Dosarului Retrocedărilor din Constanța, declanșat în București, a pus în stand by „descâlcirea“ Portului Tomis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii