Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre inculpaţii din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, la închisoare

ro

28 Dec, 2017 20:43 2497 Marime text
Cristian Borcea s-a întors la închisoare. A avut o permisie de cinci zile pentru a sta alături de familie, de Crăciun. A fost a doua de care a beneficiat în acest an. Prima dată când a fost lăsat acasă, fostul acţionar de la Dinamo şi-a botezat fiul cel mai mic, potrivit antena 3. Fostul acționar de la Dinamo nu a vrut să răspundă întrebărilor ziariștilor.

Cristian Borcea, fost acţionar la clubului de fotbal „Dinamo“ și totodată inculpat în celebrul dosar al Retrocedărilor din Constanţa, a fost achitat în primă instanță, decizia nefiind una definitivă.

În 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza. Prin aceste fapte, susţin cei de la DNA, ar fi fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Printre inculpaţii cauzei se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În luna iunie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în primă instanţă, achitarea lui Cristian Borcea. Având în vedere contestaţiile formulate în cauză, Dosarul Retrocedărilor va fi trimis spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În februarie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată atât a lui Cristian Borcea, cât şi a Geaninei Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, dar şi a fraţilor Ioan şi Victor Becali. În cauză, aproape de finele anului trecut, Cristian Borcea, acuzat de dare de mită, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Instanţa a contopit pedeapsa mai sus precizată cu ce a primit în Dosarul Transferurilor, astfel că fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo“ s-a ales cu şapte ani şi zece luni de închisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii