Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un turc, un irakian şi un iranian cer judecătorilor din Constanţa să fie eliberaţi. Sunt suspectaţi de călăuzirea celor 154 de migranţi

ro

20 Sep, 2017 00:00 939 Marime text
Cei trei cetăţeni, un turc, un irakian şi un iranian, care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, 154 de persoane de naţionalitate iraniană şi irakiană, arestaţi de Tribunalul Constanţa, solicită să fie puşi în libertate.
 
Cererile inculpaţilor vor fi trimise spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că ambarcaţiunea „Ruya 1“ era condusă de cetăţeanul iranian G.M., în vârstă de 32 de ani, împreună cu cetăţeanul turc Y.E., în vârstă de 27 de ani, şi cetăţeanul irakian S.M., în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.
 
În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 154 de cetăţeni irakieni şi iranieni (56 de copii şi 98 de adulţi), care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Ca urmare a celor constatate, cele trei călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioan moise 20 Sep, 2017 15:10 Au dreptate baietii acestia ! Care-i vina lor ca ai nostri BRAVI pazitori de frontiera nu pot sa-i opreasca iar cei bulgari se pricep s-o faca . De ce nu spune nimeni despre Garzile cetatenesti bulgare care stiu cum sa-i opreasca pe migranti sa-i invadeze si mai ales cum face paza de coasta bulgara de-i "impinge " spre apele noastre ?