Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:38 02 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Intervenție de urgență pe Marea Neagră! Navă plină cu migranți depistată în apropiere de Tuzla

ro

26 May, 2023 10:29 718 Marime text
foto cu rol ilustrativ: ARhiva Garda de CoastăO ambarcațiune în care se află aproximativ 50 de migranți a fost identificată pe Marea Neagră, la aproximativ 20 mile marine travers de Tuzla. 

Din primele informații la bodul navei se află 47 de persoane, printre care 5 femei și 4 copii. 

În zonă a fost trimisă o navă care va prelua ambarcațiunea ce va fi tractată până în Portul Constanța. 

UPDATE: 

Garda de Coastă informează că o ambarcatiune cu aproximativ 47 de migranti la bord a fost detectata de nava Garzii de Coasta OPV Stefan cel Mare.

S-a impus declansarea operatiunii SAR.

Nava este supraaglomerata, are mijloace de salvare insuficiente.

Ambarcațiunea este escortata in portul Constanta

UPDATE: Oficial de la Garda de Coastă 

Misiune de salvare a unor persoane aflate în pericol pe Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, pe direcţia localității Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.

După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicatii, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord.

Ambarcaţiunea va fi condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța.
Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii