Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ambarcațiune cu migranți depistată pe Marea Neagră, în apropiere de Costinești (FOTO+VIDEO)

ro

02 Jun, 2022 10:06 1954 Marime text
Migranți pe Marea NeagrăAproximativ 50 de migranți aflați pe o ambarcațiune mică au fost reperați pe Marea Neagră travers de Costinești.

Din primele informații o navă a Gărzii de Coastă împreună cu una a ARSVOM au ajuns în zonă și au preluat persoanele care vor fi transportate către portul Constanța, cel mai probabil la Gara Maritimă.

UPDATE: Oficial de la Garda de Coastă
  • Misiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare a unor migranţi depistaţi într-o ambarcaţiune din apele teritoriale româneşti la Marea Neagră
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe direcţia  localității Costineşti, o ambarcaţiune, care venea  din Turcia, in care se află peste 50 de migranți.

În această dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 50 de persoane. 

Având în vedere că ambarcaţiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieții omenești pe mare.

Ambarcaţiunea va fi adusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor. 

Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța

Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii