Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halucinant. Barca grupului de migranţi însoţită de trei delfini către ţărmul românesc. Filmare de la migranţi (galerie foto+video)

ro

21 Sep, 2017 11:52 5603 Marime text
Acum o săptămână, a fost alertă la Garda de Coastă. O navă cu un grup masiv, de circa 160 de persoane, plutea în derivă Alertă în Marea Neagră.

Vasul a fost detectat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR în timp ce se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, ținta fiind identificată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord.

Nava cu migranţi, care se afla în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5).

Ulterior nava a fost adusă în Portul Midia, la bord fiind 153 de persoane dintre care 53 sunt copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani. 
 
Acesta este cel mai mare număr de migranţi depistaţi de Garda de Coastă română.      

Nimeni nu ştie însă că pe parcursul a mai multe mile marine, în larg, nava de irakieni a fost însoţită de trei delfini jucăuşi, care efectiv parcă dirijau vasul către ţărmul românesc.

Asta spre deliciul copiilor dar chiar şi al irakienilor adulţi mulţi dintre ei nemaivăzând vreodată aşa ceva.

Facem precizarea că filmarea ne-a fost oferită astăzi de migranţii care se află cazaţi în municipiul Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii