Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de migranți sunt cazați la un hotel din Satul de Vacanță din Mamaia. Au ajuns ilegal în România la bordul unor nave (galerie foto+video)

ro

21 Sep, 2017 16:24 5411 Marime text
Zeci de migranți care au înfruntat valurile mării și au stat zile întregi înghesuiți pe o ambacațiune pe Marea Neagră sunt cazați zilele acestea la un hotel din Satul de Vacanță din Constanța. Autoritățile au luat această decizie până se va stabili încotro se vor îndrepta.

Cei aproximativ 60 de migranți au ajuns în România după ce au străbătut Marea Neagră la bordul unor ambarcațiuni și au scos din buzunare mii de dolari pentru a scăpa din infernul din țara de origini.

Cea mai mare parte din grupul care populează acum Satul de Vacanță a ajuns în România în urmă cu aproximativ o săptămână. Au avut noroc că au scăpat cu viață după ce ambarcațiunea pe care se aflau a plutit în derivă pe mare în timpul unei furtuni. În ajutorul lor au venit polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă și nava de aprovizionare a platformelor petroliere maritime GSP Alcor, aceasta reușind să re,orcheze pescadorul și s-l audă în siguranță în port. La bordul navei se aflau 157 de persoane, din care ulterior s-a stability că 3 erau călăuzele plătite să-I aducă pe migranți în România.

Potrivit Inspectoratul General pentru Imigrări. 49 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională de către statul român, iar 102 urmează a fi îndepărtate de pe teritoriul  României, fiind luate în custodie publică sau tolerate.
 
În Satul de Vacanță migranții sunt cazați la Hotelul Calla Inn și primesc hrană grație sprijinului venit din partea unui ONG. Nu sunt obligați să rămână în unitatea hotelieră ci se pot plimba, dar sunt supravegheați de jandarmi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii