Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:57 11 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Exercițiu de amploare pe Marea Neagră! Sunt angrenate mai multe forțe MAI (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

07 Jun, 2023 09:10 1050 Marime text
La Constanţa se desfășoară astăzi, 7 iunie 2023, exercițiul de conducere și cu forțe în teren VALHALA 23, finanțat în cadrul proiectului PDP1-Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație, finanțat în cadrul Mecanismului Norvegian 2014-2021, pentru gestionarea unor situații generate de un aflux masiv de migranți la frontiera de sud-est a României, organizat de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, scopul exercițiului va consta în verificarea capacităților operaționale ale structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și antrenarea acestora pentru gestionarea în sistem integrat a unei situații operative generate de un aflux masiv de migranți, la frontieră.

Exercițiul se va desfăşura în 3 etape:
  • Desfășurarea exercițiului pe mare, la bordul navei MAI 0201 OPV Ștefan cel Mare, pentru detectarea unei ambarcațiuni cu migranți și conducerea acesteia în Portul Constanța.
  • În terminalul de pasageri al Portului Constanța, pentru debarcarea migranților și efectuarea primelor proceduri specifice.
  • La sediul Gărzii de Coastă, în cadrul Centrului Integrat, pentru desfășurarea tuturor activităților specific: accesul în perimetrul centrului, triaj epidemiologic, control corporal, identificarea persoanelor vulnerabile, controlul de frontieră și realizarea interviului preliminar, amprentarea și fotografierea persoanelor, întocmirea actelor de procedură penală aferente, trierea migranților, înregistrarea și procesarea solicitanților de azil, realizarea interviurilor și acordarea accesului la teritoriu, precum și luarea în custodie publică acolo unde situația o impune.           

„Vor fi angrenate forțe și mijloace specifice din partea structurilor de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Garda de Coastă, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române, precum şi specialiști din partea Direcției de Sănătate Publică“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.


Informații despre proiect

În perioada aprilie 2019 – martie 2024 Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră este partener în proiectul ”Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație” finanţat prin Programul Afaceri Interne – Aria de Cooperare „Azil şi migraţie”, aferent Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră este lider în cadrul componentei II – “Întărirea capacității de răspuns a autorităților române în cazul unui aflux masiv de migranți”, având ca și subactivitate desfăşurarea a două exerciţii practice în vederea coordonării şi instituirii de mecanisme pentru autorităţile naţionale competente.

Coordonatorul proiectului este Inspectoratul General pentru Imigrări, care implementează proiectul în cauză, în parteneriat cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: 

Garda de CoastăVama Veche, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei, în minivacanța de Rusalii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii