Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Tulcea a furat echipament de siguranță feroviară în valoare de 250.000 de lei și l-a vândut pentru 1.100 de lei

ro

17 Mar, 2020 00:00 760 Marime text

Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost învestiți să soluționeze un dosar penal în care un tânăr din Tulcea a participat la un furt în urma căruia, spun anchetatorii, siguranța mijloacelor de transport pe calea ferată a fost pusă în pericol.
 
În actul de sesizare, procurorii din Tulcea arată că tânărul inculpat alături de alți doi complici, în decembrie 2012 și în ianuarie 2013, au sustras aproximativ 80 de relee tip fișă (echipament în valoare de aproximativ 250.000 de lei) care asigurau funcționarea instalațiilor de semnalizare și dirijare feroviară. În documentele oamenilor legii se mai arată că echipamentul sustras a fost vândut contra sumei de 1.100 de lei la un centru de colectat fier vechi.
 
În urma investigațiilor efectuate în cauză au fost identificați autorii faptelor în persoanele celor trei inculpați, aceștia recunoscând cu ocazia audierilor săvârșirea infracțiunilor, prezentând totodată în detaliu, cu ocazia reconstituirilor, modul de operare, traseul parcurs înainte și după comiterea furturilor, precum și locul unde au ascuns bunurile sustrase.
 
Trimis în judecată, tânărul din Tulcea a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă în formă continuată, și la alți trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
 
Judecătorii din Tulcea au contopit pedepsele aplicate și au decis aplicarea inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare, la care au adăugat un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv un spor de un an de închisoare, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de patru ani de închisoare.
 
În continuare, instanța a dispus ca partea vătămată din acest dosar, respectiv CFR, să primească suma de aproximativ 250.000 de lei reprezentând prejudiciu material.
 
Decizia judecătorilor din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 
Citește și
 
Accident cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic. S-a stabilit un nou termen în instanță

Nu a păstrat distanța și a intrat în coliziune cu un alt autoturism Accident rutier pe DN22, Tulcea - Constanța

Un fost comisar de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța. Judecata, amânată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii