Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:36 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fals procuror, „șef birou“, condamnat la Constanța. Apelul dosarului, amânat

ro

01 Dec, 2020 00:00 1501 Marime text
  • Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța.
  • Flagrantul a avut loc în apropierea Policlinicii cu plată de pe str. Ștefan cel Mare din municipiul Constanța.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au acordat un nou termen în dosarul falsului procuror trimis în judecată de DNA Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Noul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru data de 07 ianuarie 2021.

Oricare va fi decizia magistraților de la Curtea de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 

Inculpatul ar fi primit 11.000 euro

Inculpatul este acuzat că în perioada mai – 30 iulie 2020, ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța“.

„Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire. De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 de euro depusă de inculpat în vederea confiscării“, potrivit DNA.

Flagrantul a avut loc în apropierea Policlinicii cu plată de pe str. Ștefan cel Mare din municipiul Constanța.

Anterior, martorul și inculpatul au avut o întâlnire în zona Poliţiei Transporturi. Discuția dintre cei doi a avut loc într-un automobil. Aici, inculpatul avea un pistol pe scaun pe care la un moment dat l-a pus pe bordul maşinii.


Citește și

DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Dare de mită în formă continuată (17 acte materiale)
Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA Constanţa, admis

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii