Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dare de mită în formă continuată (17 acte materiale) Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA Constanţa, admis

ro

24 Nov, 2020 09:48 2403 Marime text
  • Hotărârea Tribunalului Constanța nu este definitivă.

Ieri, Tribunalul Constanța a admis un acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu inculpatul Ştefan U., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită în formă continuată (17 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi favorizarea infractorului.
 
Acest acordul de recunoaștere a vinovăției este disjuns din dosarul lui Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 
Revenind, magistrații tribunaluluiau decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată (17 acte materiale), la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) și la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.
 
Instanța contopit pedepsele aplicate mai sus inculpatului în pedeapsa cea mai grea aceea de 2 (doi) ani închisoare, fiind sporită cu 8 (opt) luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani.
 
„Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, perioada reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 27 august 2020 la 23.09.2020. Dispune confiscarea de la inculpatul Ştefan U. a sumei de 47.650 lei ca preţ al influenţei sale reale asupra numitului Coteanu Cornel Gabriel (nr. fostul șef al Poliției Eforie). Menţine măsurile asiguratorii luate în dosarul de urmărire penală nr. 131/P/2020“, se mai arată în decizia judecătorilor.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii