Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ultimul accident mortal din 2020, primul șofer arestat în 2021. Dosarul, „trântit“ în instanță

ro

11 Jun, 2021 00:00 1426 Marime text
  • Zilele trecute, Tribunalul Constanța a admis acțiunea formulată de către avocatul șoferului – inculpat și, pe cale de consecință, a desfiinţat hotărârea Judecătoriei Medgidia prin care s-a dispus începerea judecăţii cauzei.
  • Prin rechizitoriul nr. 1/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, șoferul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța sunt pe cale să trimită procurorilor din Medgidia spre refacere dosarul ultimului accident rutier din 2020, cauză în care a fost efectuată prima arestare preventivă în anul 2021. Pe scurt, este vorba despre un eveniment rutier înregistrat la data de 31 decembrie 2020, în jurul orei 23:55, pe municipiului Medgidia. După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de cercetare penală. El a fost ulterior depistat și arestat preventiv, măsură preventivă sub imperiul căreia se află și în prezent.
 
Zilele trecute, Tribunalul Constanța a admis acțiunea formulată de către avocatul șoferului – inculpat și, pe cale de consecință, a desfiinţat hotărârea Judecătoriei Medgidia prin care s-a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a constatat nulitatea raportului de expertiză tehnică auto întocmit de expertul Orhei Petru, la data de 06.02.2021 şi a dispus excluderea şi eliminarea din dosar a acestei probe.
 
Totodată, instanța a dispus ca procurorul de caz să remedieze neregularităţile constatate şi să comunice judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori dacă solicită restituirea cauzei.
 
În cauză, noul termen a fost stabilit pentru săptămâna viitoare.
 

Victima a decedat la spital

 
Amintim că la data de 31 decembrie 2020, în jurul orei 23:55, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Griviței din municipiu, a avut loc un accident rutier.
 
Din primele cercetări, a rezultat faptul că impactul s-a produs între un autoturism și un pieton, fiind vorba despre o femeie, de 68 de ani, care a decedat la spital.
 
După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de cercetare penală.
 
Ulterior, polițiștii constănțeni l-au identificat și condus la sediul Poliției pe conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, implicat în accidentul rutier.
 

Rechizitoriul nr. 1

 
În luna februarie 2021, prin rechizitoriul nr. 1/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, șoferul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.
 

Menținut în arest

 
Ieri, 10 iunie 2021, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului.
 
„Menţine măsura arestării preventive a inculpatului, în prezent deținut în Penitenciarul Constanța - Poarta Albă, până la o nouă verificare, cel târziu la data de 08 iulie 2021. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului, prin apărător, de înlocuire cu o măsură mai blândă. Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu“, potrivit minutei judecătorești.
 
Nemulțumit, șoferul acuzat de producerea tragediei a contestat decizia Judecătoriei Medgidia la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook!
Cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă aplicată în Dobrogea a fost contestată


Ucidere din culpă
Dosarul fostului senator Gigi Christian Chiru, amânat pentru septembrie


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii