Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal în noaptea de Revelion, la Medgidia! Șoferul, vinovat 60%, condamnat cu executare

ro

24 Apr, 2023 00:00 1907 Marime text
 
 
  • În primă instanță, șoferul acuzat de producerea accidentului (găsit vinovat de producerea evenimentului în procent de 60%) a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 
 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze un dosar penal deschis după o tragedie rutieră înregistrată pe o stradă din municipiul Medgidia, la data de 31decembrie 2020, în jurul orelor 23:55. În primă instanță, șoferul acuzat de producerea accidentului (găsit vinovat de producerea evenimentului în procent de 60%) a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
 
Date oficiale din anchetă
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.
 
În esenţă, prin actul de sesizare a instanţei, procurorul a reţinut faptul că la data de 31.12.2020, în jurul orelor 23:55, având dreptul de conducere al autovehiculelor suspendat, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Passat, pe str. Griviței din Medgidia.
 
Conform magistraților în momentul în care a ajuns în zona imobilului nr. 40, având luminile de întâlnire stinse şi având o viteză de deplasare de peste 50 km/h, a surprins şi accidentat o femeie, care se afla pe partea carosabilă, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului care efectuează cercetarea la fața locului, deplasându-se într-un sat din apropiere, unde a ascuns autoturismul.
 
În urma accidentului rutier rezultând decesul victimei la data de 01.01.2021, ora 00:55.
 
Recent, în primă instanță, Judecătoria Medgidia a decis condamnarea inculpatului la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
 
Mai mult, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile, reţinând culpa de 60% a inculpatului în producerea accidentului.
 
Judecătorii au obligă partea responsabilă civilmente Biroul Naţional Carte Verde din Spania prin mandatar legal Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România la plata, cu titlu de daune morale, a următoarelor sume de bani:
 
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă A.A., în calitate de soț al decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă B.B., în calitate de fiică a decedatei.
6.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă C.C., în calitate de nepoată a decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă D.D., în calitate de fiu al decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă E.E., în calitate de fiică a decedatei.
6.000 Euro cu titlu de daune morale, către partea civilă F.F., în calitate de nepot al decedatei.
 
Decizia judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare de ultim moment!
Accident mortal pe DN 39, Constanța - Mangalia! Sentința este cu executare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii