Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră! Suspect din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, eliberat din penitenciar! Despre cine este vorba

ro

03 Dec, 2021 13:47 2511 Marime text


Unul dintre suspecții ce au fost condamnați și închiși în Dosarul Retrocedărilor din Constanța va părăsi penitenciarul, în urma deciziei instanței de a admite cererea sa de eliberare condiționată!

Este vorba despre consilierul juridic Cristian Talpău, condamnat, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Secția penală a Tribunalului Constanța, în completul C5, prezidat de magistratul Gabriel Mustață, a decis astăzi, 3 decembrie 2021, să respingă ca nefondată contestația procurorilor împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia, prin care se dispusese, în primă instanță, eliberarea condiționată.

Decizia Tribunalului Constanța a fost luată în dosarul 7496/256/2021 și este definitivă.

Amintim că, inițial, în dosarul 7493/256/2021, magistrații Judecătoriei Medgidia, în completul P5lc, prezidat de magistratul Ionuț Dediu, au decis să admită propunere de eliberare condiționată a lui Cristian Talpău.
 
În Hotărârea nr. 2146/2021, document citat pe Jurindex, judecătorii au arătat că „având în vedere că persoana condamnată a dat dovezi temeinice de îndreptare, ca atare i se poate oferi șansa de a fi redat societății, iar pedeapsa pe care a executat-o până acum trebuie să fie un foarte serios semnal de alarmă, care să-l țină pe acesta departe de sfera ilicitului penal, ca atare se poate considera că a dobândit suficiente valori morale si sociale necesare pentru a deveni o persoană utilă societății“.
 
Totodată, instanța a mai arătat că aceasta „are convingerea că în prezent persoana condamnată s-a îndreptat și se poate integra cu ușurință în societate prin lăsarea sa în libertate, iar din conduita condamnatului pot fi sintetizate repere care să formeze ideea însușirii de către acesta a unui complex de valori sociale necesare subzistenței în societate“, potrivit hotărârii citate pe www.rolii.ro.

Așa cum am precizat anterior, decizia Tribunalului Constanța este definitivă și urmează să fie pusă în executare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii