Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:55 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța ar putea anula astăzi Regulamentul parcărilor publice din Constanța

ro

14 Dec, 2020 00:00 534 Marime text
  • Dosarul cu numărul 5915/118/2020, în care s-a cerut anularea Regulamentului parcărilor publice din Constanța, va fi deschis astăzi, de la ora 9.30.
  • Regulamentul privind parcările publice din Constanța a intrat în vigoare la data de 11 august 2020 și prevede inclusiv plata prin SMS a părcării.
  • În prezent, aplicarea regulamentului este suspendată, după ce Curtea de Apel Constanța a luat această decizie, la mijlocul lunii noiembrie 2020.
  • Orice decizie va pronunța Tribunalul, aceasta poate fi atacată la instanța superioară de către părțile implicate în proces.
 
Zi importantă la Tribunalul Constanța! Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței sunt chemați să decidă anularea Regulamentului privind parcările publice din Constanța, intrat în vigoare la data de 11 august 2020 și care prevede inclusiv plata prin SMS a părcării.
 
O decizie a Tribunalului în această privință este așteptată după ce, la data de 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât în mod definitiv suspendarea aplicării acestui regulament, până la pronunțarea unei hotărâri definitive privind anularea documentului.
 

Regulament intrat în vigoare în august

 
Amintim, Regulamentul parcărilor publice din Constanța are la bază Hotărârea Consiliului Local Constanța nr.  279 din 30 iulie 2020. Acesta a intrat în vigoare începând cu data de 11 august 2020.
 
Dosarul în care s-a cerut anularea regulamentului are indicativul 5915/118/2020 și a fost înregistrat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la finele lunii septembrie.
 
Consiliul Local al Municipiului Constanța este pârâtul în cauză, în timp ce printre reclamanți se numără Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor, Asociația Constanța Altfel, dar și Bogdan Chircorian.
 
Tot aici amintim că, în cursul acestei veri, judecătorii Tribunalului Constanța au apreciat, în primă instanță, că nu se impune suspendarea aplicării regulamentului și au respins solicitarea formulată în acest sens.
 

Curtea a decis, definitiv, suspendarea regulamentului

 
Totuși, această decizie a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis, la data de 18 noiembrie 2020, să dea curs cererii de suspendare.
 
Așa cum am precizat anterior, hotărârea din 18 noiembrie 2020 a Curții de Apel Constanța este definitivă, astfel că, la momentul de față, regulamentul este suspendat.

 
În acest context, având în vedere decizia din noiembrie a Curții de Apel, rămâne de văzut care va fi hotărârea Tribunalului Constanța asupra anulării regulamentului.
 
Mai este de spus că orice decizie va pronunța Tribunalul, aceasta poate fi atacată la instanța superioară de către părțile implicate în proces.
 
Ședința este programată să se desfășoare la Tribunalul Constanța începând cu ora 9.30.
 
Citește și:

După suspendarea Regulamentului parcărilor din Constanța, azi s-ar putea anula definitiv și Regulamentul de acces în Peninsulă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii