Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a decis Apele Române pierd procesul pentru aproape 3.000 de metri pătrați de plajă din Agigea! (MINUTA)

ro

15 Jun, 2023 10:06 2700 Marime text
Plaja Agigea - foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
Tribunalul Constanța a respins acțiunea promovată de Apele Române prin ABADL în revendicarea unei suprafețe de aproape 3.000 de metri pătrați de plajă din Agigea!
 
Judecătoriei Secției I Civile a instanței au ajuns la concluzia că acțiunea este nefondată și au respins-o ca atare.
 
În plus, ANAR-ABADL a fost obligată la plata a peste 27.000 de lei către expertul din proces.
 
Iată minuta hotărârii pronunțate de Tribunalul Constanța în dosarul 17702/118/2020*:
 

Respinge acțiunea, ca nefondată. Admite cererea dnului expert Văleanu Mădălin-Cornel privind majorarea onorariului cu suma de 27120 lei. Obligă reclamanta ANAR, ABADL la plata către expert a sumei de 27120 lei. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare; apelul se depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii.

 
Decizia Tribunalului poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Dacă Apele Române vor declara apel, cazul va ajunge la instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Acțiunea în revendicarea suprafeței a fost promovată de ANAR prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în instanță încă din anul 2020.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța care, însă, a apreciat că procesul este de competența Tribunalului, având în vedere valoarea bunului revendicat.
 
Tribunalul, la rândul său, și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Constanța, iar cazul a ajuns în cele din urmă la Curtea de Apel Constanța, care a decis că dosarul este de competența Tribunalului.
 
Așa se face că dosarul a fost judecat la Secția I Civilă a Tribunalului.
 
Cazul are indicativul 17702/212/2020* și în proces ANAR-ABADL a solicitat „restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc, cu suprafața de 2.800 mp situată în comuna. Agigea, (...) zona Steaua de mare, lot 21“, potrivit Hotărârii nr. 11628/2020 (de declinare) a Judecătoriei Constanța.
 
Acțiunea în revendicare este promovată în contradictoriu cu Matei și Liliana Camelia Datcu și, respectiv, cu Statul Român prin Ministerul Finanțelor, acesta din urmă solicitând în proces admiterea acțiunii ANAR-ABADL.
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză se va declara apel.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii