Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu

ro

29 Jan, 2024 17:00 1470 Marime text
 
 
  • Asociații Stuf Delta Production SRL sunt Hiss Tom Lorenz, cu 90 %, din Germania, și Popa Octavian Julius, cu 10, din Tulcea, cetățean german.
  • Popa Octavian Julius a fost partener de afaceri, cu Stănescu P. Ștefan-Alexandru, fiul cunoscutului senator Paul Stănescu (PSD), în Biodelta Resurse SRL, una dintre societățile vizate de scandalul recoltării stufului din Delta Dunării.
 

Societatea comercială Stuf Delta Production SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea, una dintre cele mai cunoscute companii care se ocupă de recoltatul stufului în Rezervația Biosferei Delta Dunării, a intrat în insolvență! Dosarul cauzei se află la Tribunalul Tulcea, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024, „pentru a se emite adresă către fostul administrator al debitoarei să procedeze la predarea documentelor contabile ale debitoarei, sub sancțiunea aplicăriii unei amenzi judiciare“.  
 
Judecător sindic este Simona Gheorghe, de la Tribunalul Tulcea. 
 
Despre Stuf Delta Production SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 29 ianuarie 2024, SC Stuf Delta Production SRL a fost fondată în  octombrie 1998, se ocupă de colectarea plantelor si fructelor din flora spontană (excl. material lemnos), are sediul social pe strada Mircea Vodă, din Tulcea, și punct de lucru în localitatea Nufaru, strada Rusca.
 
Potrivit sursei, asociații Stuf Delta Production SRL sunt Hiss Tom Lorenz, cu 90 %, din Germania, și Popa Octavian Julius, cu 10, din Tulcea, cetățean german.
 
M.G Activ Insolvency SPRL este administrator judiciar provizoriu, iar Salm-Murgu Manfred-Kurt este administrator special. 
 
Potrivit Termene.ro, Hiss Tom Lorenz mai apare în Delta-Obretin SRL, din Tulcea, Nufaru, și în Paio Delta SRL, din Constanța, Sinoie.
 
Popa Octavian Julius apare în Delta Obretin SRL, din Tulcea, iar în trecut a figurat în Delta Art SRL, aflată în dizolvare.
 
Pentru anul 2022, cu 54 de angajați, Stuf Delta Production SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 6.825.997 de lei și un profit net de 30.547 de lei.
 
Pentru anul 2021, cu 43 de angajați, cifră de afaceri netă a Stuf Delta Production SRL a fost de 2.857.811 de lei, iar profitul declarat a fost de 93.753 de lei.
 
Scandalul recoltării stufului din Delta Dunării
 
Stuf Delta Production SRL din Tulcea, intrată în insolvență, are ca asociat minoritar un fost partener de afaceri al lui Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu, cei doi fiind asociați chiar într-una dintre societățile vizate de scandalul recoltării stufului din Delta Dunării, Biodelta Resurse SRL.
 
ZIUA de Constanța prezintă, în cele ce urmează, radiografia Stuf Delta Production SRL, societate care îl are ca asociat minoritar, așa cum arătam și mai sus, pe Popa Octavian Julius.
 
Până de curând, numele lui Popa Octavian Julius s-a legat de compania Biodelta Resurse SRL, în care a fost partener cu Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu.
 
Numele companiei Biodelta Resurse SRL este menționat de la începutul anului în legătură cu scandalul vizând recoltarea stufului din Delta Dunării și transformarea acestuia în pășune.
 
Detalii despre aceste aspecte, precum și istoricul complet al Biodelta Resurse SRL pot fi accesate în articolul
 
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

 
 Potrivit MOf. 582 din 13.02.2020, Popa Octavian Julius a fondat Biodelta Resurse SRL, iar în martie 2022, acesta a cooptat în Biodelta Resurse SRL compania Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, prin Vatopediou Holding SRL.
 
Ulterior, Bizantine Art Proiect SRL îl cooptează în societate, pe 1 iulie 2022, pe Ștefan Alexandru Stănescu, iar cei trei, Popa Octavian Julius, Bizantine Art Proiect SRL și Ștefan Alexandru Stănescu, devin astfel parteneri în Biodelta Resurse SRL.
 
Popa Octavian Julius se retrage din Biodelta Resurse SRL după data de 27 iunie 2023, urmat în noiembrie 2023 de Ștefan Alexandru Stănescu și, apoi, de Marinela Iscru.
 
Despre insolvența Stuf Delta Production SRL
 
Examinând actele dosarului, Tribunalul Tulcea a constatat, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 15905/09.10.2023, că SC Stuf Delta Production SRL are ca asociaţi pe Hiss Tom Lorenz (cu un număr de 90 părţi sociale) şi Popa Octavian Julius (cu un număr de 10 părţi sociale), aceştia având şi calitatea de administratori cu puteri depline, astfel cum reiese din informaţiile furnizate de ORC prin adresa nr. 20983/15.09.2023.
 
Instanța mai reţine, conform datelor oficiale, că „la data de 18.08.2023 a fost convocată adunarea generală a asociaţilor având ca ordine de zi: analizarea situaţiei grave în care se află societatea urmare a popririi conturilor acesteia de către creditorul Popa Octavian Julius şi identificarea soluţiilor şi luarea de măsuri urgente şi necesare pentru ieşirea din această situaţie de criză, care afectează drepturile şi interesele societăţii, ocazie cu care s-a hotărât deschiderea procedurii insolvenţei faţă de SC Stuf Delta Production SRL
 
„Drept urmare“, potrivit BPI, „la data de 08 septembrie 2023, această societate comercială prin administrator Hiss Tom Lorenz, a solicitat instanţei de judecată deschiderea procedurii insolvenţei, fiind înregistrat dosarul nr. 1279/88/2023 al Tribunalului Tulcea, în cadrul căruia cel de-al doilea administrator a formulat o cerere de renunţare la judecată“.
 
Administratorii „în divergenţă“
 

Conform tribunalului, în cauza de faţă, aşa cum s-a arătat, „SC Stuf Delta Production SRL are doi administratori cu puteri depline de reprezentare, însă în ceea ce priveşte continuarea sau sistarea prezentului litigiu, este evident că aceştia sunt în divergenţă, situaţie în raport de care devin aplicabile prevederile art. 76 alin. 1 din Legea nr. 31/1990, care arată că ,, (1) Dacă actul constitutiv dispune ca administratorii să lucreze împreună, decizia trebuie luată în unanimitate; în caz de divergenţă între administratori, vor decide asociaţii care reprezintă majoritatea absolută a capitalului social”“.

 
„În plus, administratorul Popa Octavian Julius nu a fost mandatat de adunarea generală a asociaţilor pentru a pune capăt procesului iniţiat în baza hotărârii AGA din data de 18.08.2023, împrejurare în raport de care instanţa nu poate lua act de cererea formulată în acest sens“, se mai arată în BPI.
 
Tot conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, „în cauză, înscrisurile depuse relevă că fondurile băneşti disponibile ale debitoarei SC Stuf Delta Production SRL nu acoperă datoriile exigibile, rezultând faptul că societatea debitoare se află în stare vădită de insolvenţă întrucât nu s-a reuşit achitarea datoriilor, în termen de 60 de zile de la scadenţă, cuantumul actual depăşind pragul de 50.000 lei“.
 
Aşa fiind, având în vedere că s-au depus înscrisurile prevăzute de art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 şi că societatea şi-a declarat intenţia de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală, manifestându-şi intenţia de reorganizare, judecătorul sindic din Tribunalul Tulcea a admis cererea promovată de firmă şi a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă în formă generală, urmând ca în calitate de administrator judiciar provizoriu să fie desemnat MG Activ Insolvency S.P.R.L.
 
Decizia Tribunalului Tulcea a fost menținută și de Curtea de Apel Constanța, instanță care suspendase inițial procedura de insolvență, la cererea Stuf Delta Production SRL, prin administrator Popa Octavian Julius. 
 
În concluzie, insolvența Stuf Delta Production SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea continuă la Tribunalul Tulcea, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024, „pentru a se emite adresă către fostul administrator al debitoarei să procedeze la predarea documentelor contabile ale debitoarei, sub sancțiunea aplicăriii unei amenzi judiciare“.  
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Familia Iscru dă lovitura la Dăeni! Contract de peste două milioane de euro, luat împreună cu alte două firme
  
 
Exclusiv!
Toate cele 5 Secții de Poliție din Constanța au fost desființate și înființate alte 4. Iată competențele teritoriale și noii șefi (FOTO)

  
 
Judecătorii vorbesc de faliment în dosarul Alcovin SRL, care deține Crama Măcin, furnizor al Casei Regale a României!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii