Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu scandalul stufului din Deltă Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

ro

30 Jan, 2024 10:27 1538 Marime text
  • Bizantine Art Proiect SRL este controlată de Marinela Iscru, soția preotului Mădălin Adrian Iscru, prin compania Vatopediou Holding SRL.
  • În 2021 și 2022, Bizantine Art Proiect SRL a câștigat mai multe contracte publice în județele Tulcea și Constanța.
  • În 2023, Bizantine Art Proiect SRL și-a adjudecat contracte publice în județele Suceava și Botoșani.
  • În 2022, Bizantine Art Proiect SRL l-a cooptat pe Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu, în societățile Biodelta Resurse SRL și Ecologic Danube SRL, vizate de scandalul vizând recoltarea stufului din Delta Dunării
  • Ulterior, Bizantine Art Proiect SRL a lăsat în locul său în cele două companii societatea Restart Premium SRL, deținută și administrată de Marinela Iscru.
  • Bizantine Art Proiect SRL intrase în Biodelta Resurse SRL prin intermediul asociatului Popa Octavian Julius, al cărui nume se regăsește și în Stuf Delta Production SRL.
  • Stuf Delta Production SRL, una dintre cele mai cunoscute companii care se ocupă de recoltatul stufului în Delta Dunării, a intrat în insolvență în toamna anului 2023.
Bizantine Art Proiect SRL, compania controlată de Marinela Iscru, soția preotului Mădălin Adrian Iscru, fost partener de afaceri al lui Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD Paul Stănescu, este în dizolvare!
 
În ultimii doi ani, compania Bizantine Art Proiect SRL a câștigat mai multe contracte publice în Constanța și Tulcea, dar și în județele Suceava și Botoșani.
 
Decizia privind dizolvarea societății a fost luată, potrivit Registrului Comerțului consultat la zi (29 ianuarie 2024) la data de 30 octombrie 2023, când s-a hotărât „dizolvarea și lichidarea conform art. 227 alin. (1), lit. d și art. 235 din legea nr. 31/1990“.
 
Ca o precizare, în octombrie 2023 a fost difuzată ancheta „România, te iubesc“, la PRO TV, unde se vorbea pe larg despre parteneriatul de afaceri dintre companiile deținute de Marinela Iscru și Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului Paul Stănescu, pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, transformat în pășune.

Senatorul PSD Paul Stănescu

Detalii despre acest parteneriat pot fi consultate în articolul
 
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

 
Una dintre societățile în care familia Iscru era parteneră cu fiul senatorului Paul Stănescu este Biodelta Resurse SRL, companie în care Bizantine Art Proiect SRL intrase prin intermediul asociatului Popa Octavian Julius, al cărui nume se regăsește și în Stuf Delta Production SRL.
 
Stuf Delta Production SRL, una dintre cele mai cunoscute companii care se ocupă de recoltatul stufului în Delta Dunării, a intrat în insolvență în toamna anului 2023.
 
Contractele publice
 
Pentru a reveni la Bizantine Art Proiect SRL, firmă administrată de Raluca Mădălina Lipan (soția preotului Nelu Ionuț Lipan) și controlată de Marinela Iscru prin Vatopediou Holding SRL, este compania ce a marcat revenirea numelui Iscru, din Dăeni, pe piața contractelor publice.
 
În august 2022, Bizantine Art Proiect SRL și-a adjudecat, alături de alte companii, contractul de la Primăria Ghindărești (județul Constanța) vizând lucrările de reabilitare a DC67 Ghindărești – DJ223, cu o valoare de adjudecare de peste 3,61 de milioane de lei fără TVA.

Detalii despre contract pot fi consultate în articolul
 
Nume grele în asociere pentru un contract de peste 700.000 de euro, pentru asfaltări, la Ghindărești. La cine merg banii
 
În același an, câteva săptămâni mai târziu, Bizantine Art Proiect SRL câștiga de la Primăria Casimcea (județul Tulcea), alături de alte firme, contractul privind reabilitarea termică a unor blocuri din comună, suma fiind de peste 2,04 milioane de lei fără TVA.
 
Detalii privind acest contract pot fi accesate în articolul
 
Primăria Casimcea, contract de peste 420.000 de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri. O singură ofertă depusă. Cine sunt câștigătorii
 
Nu a trecut mult, iar Bizantine Art Proiect SRL a mai prins un contract public în județul Tulcea, de această dată, chiar cu Primăria Dăeni, fiind vorba despre contracul pentru reabilitarea rețelei de apă afectate din comună. Adjudecat alături de alte două companii, contractul a avut o valoare totală la adjudecare de peste 10,22 de milioane de lei fără TVA.
 
Detalii privind contractul de la Dăeni pot fi accesate în aticolul
 
Familia Iscru dă lovitura la Dăeni! Contract de peste două milioane de euro, luat împreună cu alte două firme
 
De asemenea, platforma SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) arată că Bizantine Art Proiect SRL s-a aflat printre câștigătoarele altor două contracte publice, unul în județul Suceava (3 martie 2023) și unul în județul Botoșani (23 martie 2023).
 
Este vorba despre contractul pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Udești (județul Suceava) – 3 martie 2023, valoare de adjudecare peste 21,09 milioane de lei fără TVA și cel pentru rețeaua de alimentare cu apă în satul Tudor Vladimirescu din comuna Albești, județul Botoșani – 23 martie 2023, valoare de adjudecare peste 14,18 milioane de lei fără TVA.
 
Ambele anunțuri de atribuire a contractelor publicate în SEAP sunt disponibile în Secțiunea Document.
 
Un calcul sumar al contractelor menționate mai sus adjudecate de Bizantine Art Proiect SRL alături de alte companii ajunge la un total de peste 51,15 milioane de lei fără TVA, adică echivalentul a peste 10,28 de milioane de euro.
 
Este de precizat că încă din 2021, anul înființării, Bizantine Art Proiect SRL își adjudecase deja două contracte publice, la Topolog și Ciucurova, ambele din județul Tulcea, suma totală a celor două contracte depășind  9,5 milioane de lei.
 
Comuna Topolog a contractat  pe 25 octombrie 2021,  proiectare și execuție, reabilitare și infrastructură Sâmbăta Nouă în valoare de 450.000 de lei, iar comuna Ciucurova a încheiat contractul în data de 20 decembrie 2021, în valoare de 9.080.620 de lei.
 
Așa cum am precizat anterior, compania a intrat, în octombrie 2023, în procedura de lichidare și dizolvare.
 
Despre Bizantine Art Proiect SRL
 
Registrul Comerțului consultat la zi arată că societatea Bizantine Art Proiect SRL este deținută de Vatopediou Holding SRL (Marinela Iscru) și administrată de Raluca Mădălina Lipan.
 
Istoricul Bizantine Art Proiect SRL arată că societatea a fost înființată în luna iulie 2021, avea sediul social în Năvodari, pe strada Prelungirea D13, nr. 6A, cam. 1, bloc C1, etaj 1, ap. 1, fondator asociat unic și administrator fiind Nelu Ionuț Lipan (Monitorul Oficial din 3 august 2021).
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și acum (din decembrie 2021) are sediul social în Babadag, pe 1 Decembrie 1918, nr. 77.
 
Trei luni după mutarea firmei în Tulcea (pe 28 martie 2022), aceasta este preluată de la Nelu Ionuț Lipan de către compania recent înființată (pe 1 martie 2022) Vatopediou Holding SRL, din Constanța.
 
Nelu Ionuț Lipan rămâne doar administrator al Bizantine Art Proiect, dar și al Vatopediou Holding SRL, în toamna 2022 locul său fiind luat de Raluca Mădălina Lipan, care devine administratorul ambelor societăți.
 
În 2021, anul înființării, profitul Bizantine Art Proiect SRL a depășit 3,64 milioane de lei la o cifră de afaceri de peste 7,17 milioane de lei și 0 angajați.
 
În 2022, Bizantine Art Proiect SRL declară 19 angajați, profit aproape 865.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 8,85 de milioane de lei.
 
Bizantine Art Proiect SRL a figurat, la rândul său, ca asociat al Biodelta Resurse SRL și Ecologic Danube SRL, alături de Ștefan Alexandru Stănescu, fiul senatorului PSD, Paul Stănescu, Ștefan Alexandru Stănescu fiind cooptat în cele două societăți chiar de către Bizantine Art Proiect SRL.
 
Ulterior, Bizatine Art Proiect SRL a lăsat în locul său compania Restart Premium SRL, deținută tot de Marinela Iscru.
 
Despre Vatopediou Holding SRL
 
Vatopediou Holding SRL, unicul asociat al Bizantine Art Proiect SRL, a fost înființată în luna martie 2022, cu sediul în Constanța, într-un aparatment pe starda Murelor.
 
Firma a fost fondată de asociat unic Marinela Iscru, cu domiciliul în Dăeni, județul Tulcea, și administrator, același Nelu Ionuț Lipan, are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management.
 
În toamna 2022, așa cum am precizat anterior, Nelu Ionuț Lipan s-a retras ca administrator al firmei, locul său fiind luat de Raluca Mădălina Lipan.
 
Situațiile financiare pentru anii 2022 sau 2023 nu sunt disponibile la Registrul Comerțului, la momentul redactării articolului (29 ianuarie 2024).
 
Despre Restart Premium SRL
 
Registrul Comerțului consultat pe 29 ianuarie 2024 arată că numele Marinelei Iscru se regăsește și în Restart Premium SRL și Rebranding Premium SRL, societăți pe care le deține și le administrează.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 29 ianuarie 2024, Restart Premium SRL a fost înființată în mai 2017, sub numele GVT Rodoet Dalv SRL, fondator și administrator fiind Vlad Teodor Gălăteanu (MOf. 2016/13.06.2017).
 
Obiectul principal de activitate era comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun, iar sediul social era în Babadag, strada Golescu, nr. 14.
 
În noiembrie 2021, în societate a fost cooptată Florentina Vărdăruș, iar activitatea principală s-a transformat în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale (MOf. 5294/30.12.2021).
 
Ca o paranteză, în septembrie și decembrie 2021, societatea semnase două achiziții directe cu Primăria Comunei Casimcea, pentru lucrări de renovare și lucrări de betonare, valoarea totală fiind peste 138.000 de lei fără TVA.
 
AGA din 6 decembrie 2021 a decis retragerea fondatorului Vlad Teodor Gălățeanu, iar Florentina Vărdăruș devine asociat unic și administrator al firmei (MOf. 71/06.01.2022).
 
Prin Decizia din 15 noiembrie 2022, Florentina Vărdăruș se retrage din societate și o lasă în locul său pe Marinela Iscru, care devine asociat unic și administrator, iar numele firmei este schimbat în Restart Proiect Bulding SRL (MOf. 525419.12.2022).
 
Prin Decizia din 26 ianaurie 2023, Marinela Iscru schimbă numele societății din nou, în Restart Premium SRL (MOf. 930/24.02.2023).
 
În 2021, firma declarase trei angajați, profit aproape 250.000 de lei și cifra de afaceri aproape 450.000 de lei.
 
În 2022, societatea a declarat 23 de angajați, profit peste 23.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,38 de milioane de lei.
 
Despre Rebranding Premium SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 29 ianuarie 2024, Rebranding Premium SRL a fost înființată în 2007, sub numele Scala Construct SRL, sediul social în Tulcea, pe strada Păcii, nr. 66, fondator și administrator Nicolae Gheorghe și activitatea principală construcții de clădiri și lucrări de geniu (MOf. 672/26.02.2007).
 
În 2018, în firmă este cooptat și Petrică Gheorghe, asociat minoritor, pachetul majoritar rămânând la Nicolae Gheorghe (MOf. 3138/14.08.2018).
 
În 2019, asociatul unic Ovidiu-Dan Petrișor a decis dizolvarea societății Scala Construct SRL, urmată de radierea acesteia (MOf. 1749/22.04.2019).
 
În prezent, asociat unic și administrator al firmei, care se numește Rebranding Premium SRL, este Marinela Iscru, sediul social fiind în Babadag, strada Ion Nițescu, nr. 34, începând cu data de 15 noiembrie 2023 (potrivit termene.ro).
 
Obiectul principal de activitate este acum reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În 2022, firma a fost pe 0.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Parchetul European a intrat pe fir!
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

    
Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii