Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Iscru dă lovitura la Dăeni! Contract de peste două milioane de euro, luat împreună cu alte două firme

ro

07 Jan, 2023 00:00 9126 Marime text
  • Este vorba despre contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă afectate din comuna Dăeni, județul Tulcea.
  • Contractul a fost adjudecat de Bizantine Art Proiect (controlată de familia Iscru, prin Vatopediou Holding), alături de Bahm Construcții Civile și Industriale și Dinamic Design.
  • Adjudecarea s-a făcut prin procedura simplificată, celelalte trei oferte depuse fiind apreciate drept inacceptabile, potrivit informațiilor publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
Compania Bizantine Art Proiect, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, prin Vatopediou Holding, și-a adjudecat un nou contract public, în asociere cu alte două firme!
 
Este vorba despre contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă afectate din comuna Dăeni, județul Tulcea.
 
Amintim, sintagma Dăeni - Iscru aduce în minte preotul Adrian Mădălin Iscru, din Dăeni, aflat în incompatibilitate, potrivit Agenției Naționale de Integritate, întrucât societățile pe care le dețineau primeau contracte pentru investițiile PNDL, program derulat de Ministerul Dezvoltării, unde preotul era consilier.
 
Acum, familia Iscru derulează afaceri prin compania Vatopediou Holding, deținută de Marinela Iscru, firmă ce controlează Bizantine Art Proiect.
 
În 2022, Bizantine Art Proiect și-a mai adjudecat contracte publice la Ghindărești, județul Constanța, dar și la Casimcea, județul Tulcea.
 
În ce privește contractul obținut de data aceasta chiar de la Primăria Dăeni, este vorba despre „achiziție Servicii de proiectare, Execuție lucrări și Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul «Reabilitare rețea apă afectată în localitatea Dăeni, Județul Tulcea»“.
 
Contractul a fost adjudecat de Bizantine Art Proiect, alături de societățile Bahm Construcții Civile și Industriale și Dinamic Design, valoarea contractului fiind de 10.222.687,13 lei fără TVA, echivalentul sumei de peste 2,07 milioane de euro, la cursul actual.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează, de asemenea, că atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, fiind depuse patru oferte pentru contract, trei însă fiind considerate inacceptabile.
 
Astfel, a fost desemnată câștigătoare oferta înaintată de societățile Bahm Construcții Civile și Industriale SRL, Bizantine Art Proiect SRL și Dinamic Design SRL.
 
Potrivit descrierii oficiale a contractului, „obiectivul preconizat al investiţiei este reabilitarea sistemului de alimentare cu apă al localității Dăeni, județul Tulcea, ca element de bază pentru comunitate, reabilitare prin modernizare și mărirea capacității sale (de captare apă brută din Dunăre, tratare - potabilizare și de stocare - montarea a 2 rezervoare de câte 500 mc fiecare) conform cerințelor actuale (2000 mc/zi de apă) extinderea rețelei de distribuție apă cu cca. 1500 m conducta PEHD Dn110 mm și contorizarea consumului de apă potabilă distribuită consumatorilor (montarea a 850 cămine apometrice), folosind echipamente, sisteme și instalații noi, moderne“.
 
Totodată, se mai arată că „prin acest obiectiv se urmărește reducerea riscului de sărăcie, asigurarea condițiilor de sănătate, protecția mediului și condiții optime de trai pentru populația beneficiară de investițiile proiectului“.
 
„Îndeplinirea acestui obiectiv va contribui la dezvoltarea unei economii competitive pentru localitatea Dăeni. Măsurile prevăzute în prezenta lucrare au ca obiect stabilirea unor soluţii tehnice, ce constau în investiţii specifice care să satisfacă cerinţele de consum în perspectiva dezvoltării localității, dar şi datorită interesului investitorilor faţă de viaţa economică din zona“, potrivit autorității contractante.
 
Despre Vatopediou Holding, firma ce controlează Bizantine Art Proiect
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, numele companiei Vatopediou Holding capătă greutate pe piața de business din Constanța, dar și a contractelor cu instituțiile publice, ultimul contract adjudecat venind să confirme această tendință.
 
Registrul Comerțului arată că firma a fost înființată în luna martie 2022, sediul social declarat fiind în Constanța, pe Aleea Murelor nr. 11A, iar activitatea principală fiind reprezentată de activități de consultanță pentru afaceri și management.
 
Asociat unic și administrator este Marinela Iscru, iar administrator este Raluca Mădălina Lipan.
 
Dat fiind că este înființată în 2022, firma nu are încă depusă nicio situație financiară.
 
De asemenea, nu figurează nici cu vreun contract public, însă firma Bizantine Art Proiect, controlată de Vatopediou Holding, are deja câteva contracte.
 
Despre Bizantine Art Proiect
 
Registrul Comerțului arată că firma Bizantine Art Proiect s-a mutat în Babadag în decembrie 2021, însă firma provine din schimbarea sediului în alt județ, respectiv Tulcea, fiind înființată în Constanța.
 
Așa cum precizam și în edițiile anterioare, istoricul celor două societăți comerciale arată legăturile strânse care există între acestea.
 
Astfel, inițial, Bizantine Art Proiect a fost înființată în județul Constanța, în Năvodari, pe strada Prelungirea D13 nr. 6A, cam. 1, bloc C1, etaj 1, ap. 1, fondator asociat unic și administrator fiind Nelu Ionuț Lipan (Monitorul Oficial din 3 august 2021).
 
Monitorul Oficial din 27 decembrie 2021 arată că sediul Bizantine Art Proiect s-a schimbat în Babadag, în sediul unde figurează și în prezent – pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 77.
 
La momentul mutării în Babadag, județul Tulcea, compania își adjudecase deja două contracte publice în valoare totală de peste 9,5 milioane de lei.
 
Trei luni mai târziu, după mutarea firmei în Tulcea (pe 28 martie 2022), aceasta este preluată de la Nelu Ionuț Lipan de către compania recent înființată (pe 1 martie 2022) Vatopediou Holding, din Constanța, controlată de Marinela Iscru.
 
Nelu Ionuț Lipan rămâne doar administrator al Bizantine Art Proiect, dar și al Vatopediou Holding, iar ulterior locul său ca administrator în cele două firme a fost luat, așa cum arătam în edițiile anterioare, de Raluca Mădălina Lipan.
 
Numele lui Nelu Ionuț Lipan se mai leagă și de compania Lineaatelier SRL Constanța - asociat unic și administrator - în prezent, radiată.
 
Pentru a reveni la Bizantine Art Proiect, firma se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Registrul Comerțului arată că, în 2021, firma a raportat 29 de angajați, profit de peste 3,64 de milioane de lei și cifra de afaceri de peste 7,17 milioane de lei.
 
Bizantine Art Proiect, la rândul său, figura, potrivit Registrului Comerțului, în companiile Biodelta Resurse (fără contracte de achiziții publice, un angajat, cifra de afaceri 29.800 de lei) și Ecologic Danube (două contracte de achiziții publice, doi angajați, cifra de afaceri 825.799 de lei, profit 503.282 lei), însă Registrul Comerțului consultat pe 6 ianuarie 2023 nu mai leagă numele Bizantine Art Proiect de niciuna din cele două societăți.
 
Contractele publice
 
Platforma Confidas.ro arată că Bizantine Art Proiect figurează cu două contracte publice în valoare totală de 9.530.620 de lei, acestora adăugându-li-se cele două contracte semnate în această vară, de la Ghindărești și Casimcea, dar și cel de la Dăeni.
 
Despre Bahm Construcții Civile și Industriale
 
Platforma Confidas.ro, consultată pe 20 decembrie 2022, arată că firma Bahm Construcții Civile și Industriale a fost înființată în 2014, în Botoșani, iar în anul 2021 și-a schimbat sediul social în județul Tulcea.
 
Acum, firma are sediul social în Tulcea, pe strada Viticulturii, nr. 12, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Asociat unic figurează Constantin Bălăucă, iar administrator este Ionuț Nichifor.
 
Numele lui Constantin Bălăucă se leagă și de societățile radiate Contrim International Construct SRL și Contrim-Inst SRL, ambele din Botoșani.
 
În 2021, societatea Bahm Construcții Civile și Industriale a declarat 12 angajați, profit peste 1,13 milioane de lei și cifra de afaceri a firmei a depășit 3,41 de milioane de lei, valorile fiind în creștere față de anul precedent.
 
Firma și-a păstrat un punct de lucru în Botoșani, pe strada Manolești Deal nr. 15A.
 
Potrivit sursei citate, compania Bahm Construcții Civile și Industriale SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 6.148.161,91 de lei, fiind vorba despre cinci contracte, încheiate cu Comuna Codăști, Comuna Mitoc, Comuna Răchiți, Comuna Straja și Orașul Bucecea (județul Botoșani).
 
Despre Dinamic Design
 
Compania Dinamic Design a fost înființată, potrivit Confidas.ro, în anul 2003, având sediul social în Tulcea, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 4, iar obiectul principal de activitate fiind reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator este Mirela Manolache, al cărei nume se regăsește și în Piramid Design Tulcea.
 
În 2021, Dinamic Design a declarat doi angajați, profit peste 265.000 de lei și cifra de afaceri a fost de aproape 590.000 de lei, toate valorile fiind în creștere față de anul anterior.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Dinamic Design SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.550.870 de lei, printre autoritățile contractante numărându-se Comuna Dăeni (cu servicii de proiectare faza SF / DALI pentru alimentarea cu apa, dar și pentru lucrările de canalizare), dar și comunele Corbu, Greci, CA Rosetti, Baia, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Familia Lipan administrează afacerile familiei Iscru, din Dăeni. Schimbare de administrator la Vatopediou Holding și Bizantine Art Proiect
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii