Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Consiliul Local, pentru nouă hectare de teren! Procesul, amânat

ro

27 Jul, 2023 18:00 1325 Marime text
  • Electrocentrale Constanța SA a dat în judecată Municipiul Constanța prin Primar, dar și Consiliul Local Constanța.
  • Reprezentanții juridici ai companiei spun că este vorba despre un teren de peste 87.000 mp, ce a fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Local.
Electrocentrale Constanța SA se judecă la Tribunal cu Municipiul Constanța prin Primar, dar și cu Consiliul Local, pentru o suprafață de circa nouă hectare de teren din oraș.
 
La ultimul termen, judecătorii Secției I Civile au fost nevoiți să amâne procesul, pentru lipsa raportului de expertiză în cauză.
 
Următoarea înfățișare a fost fixată în toamnă, după vacanța judecătorească, pe 11 septembrie 2023.
 
Dosarul are indicativul 1734/118/2022* și are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiu.
 
Este vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Peste 87.000 de metri pătrați
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța.
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că acțiunea este promovată în instanță în temeiul articolului 563 din Codul civil – acțiunea în revendicare.
 
Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Sursele citate anterior au mai explicat faptul că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA, ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Local Constanța.
 
În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
Acum, în proces se așteaptă raportul expertizei încuviințate de judecători, părțile având posibilitatea, potrivit legii, de a ridica obiecțiuni față de acest raport.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului la finalul procesului, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CLM aprobă organigrama
Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii