Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CLM aprobă organigrama Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)

ro

28 Jun, 2023 00:00 2627 Marime text
  • Consiliul Local Municipal Constanța convocat în ședința din 29 iunie a.c trebuie să aprobe organigrama și statul de funcții al celei mai noi societăți din portofoliul său, Termocentrale Constanța SRL
  • Organigrama prevede pe lângă Consiliu de Administrație și funcția de director general, ocupată de Monica Neacșu și 258 de posturi de execuție
  • Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa
  • Reamintim, Guvernul României a aprobat recent trecerea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Energiei în domeniul public al municipiului Constanţa
  • Potrivit surselor noastre, municipalitatea intenționează ca după finalizarea lucrărilor se reabilitare a conductelor magistrale în municipiu și finalizarea activului funcțional industrial CET Palas, cel mai probabil Termocentrale Constanța SRL care va deveni producător de energie termică și Termoficare Constanța SRL, care are ca obiect de activitate transportul, distribuția și furnizarea de energie termică vor deveni o singură societate comercială
  • Între timp, municipiul Constanța, a rămas cu jumătate din numărul de abonați în sistemul centralizat de încălzire, după ce zeci de mii de consumatori s-au debranșat de-a lungul timpului


Consiliul Local Municipal Constanța convocat în ședința din 29 iunie a.c trebuie să aprobe organigrama și statul de funcții al celei mai noi societăți din portofoliul său, Termocentrale Constanța SRL.
 
Compania a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022.
 
Capitalul social al societății comerciale este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.

Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.

Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa.

Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat în atenția consilierilor locali municipali în ședința din această săptămână, organigrama Termocentrale Constanța SRL are pe lângă Consiliu de Administrație și director general, în persoana Monicăi Neacșu alte 258 de posturi de conducere și de execuție.



Organigrama și statul de funcții ale societătii Termocentrale Constanța SRL  se vor aplica de la data semnării Protocolului de predare-preluare a activului funcțional industrial CET Palas, încheiat între UAT municipiul Constanța și societatea Termocentrale Constanța SRL, vezi secțiunea „documente”.

Cel mai populat departament din organigramă va fi secția Termomecanică cu 80 de posturi, urmată de secția Exploatare cu 36 de posturi și cea Chimică cu 34 de posturi. Secția Reparații va avea 24 de posturi în organigramă. 20 de posturi sunt rezervate funcțiilor de conducere de la societății.

Consiliul de Administratie al cărui președinte este Claudiu-Ionuţ Creţu-Sârbu a adoptat deja în cadrul ședintei din data de 15.06.2023, prin Hotărârea nr. 34/15.06.2023 noua organigrama și statul de funcții ale societății Termocentrale Constanța SRL.
 
Reamintim, Guvernul României a aprobat recent trecerea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Energiei în domeniul public al municipiului Constanţa.

Predarea-preluarea bunurilor se va realiza în baza unul protocol încheiat între Ministerul Energiei și Municipiul Constanța în maximum 30 zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii.

Reamintim că, la Constanța se va construi primul CET din țară finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul Ministerului Economiei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare.

Potrivit surselor noastre, municipalitatea intenționează ca după finalizarea lucrărilor se reabilitare a conductelor magistrale în municipiu și finalizarea activului funcțional industrial CET Palas, cel mai probabil Termocentrale Constanța SRL care va deveni producător de energie termică și Termoficare Constanța SRL, care are ca obiect de activitate transportul, distribuția și furnizarea de energie termică vor deveni o singură societate comercială.

În acest moment, organigama Termoficare Constanța SRL adoptată de Consiliului Local Municipal Constanța este formată din 422 de posturi, din care doar 360 sunt ocupate.

Între timp, municipiul Constanța, a rămas cu jumătate din numărul de abonați în sistemul centralizat de încălzire, după ce zeci de mii de consumatori s-au debranșat de-a lungul timpului.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:


Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

Termocentrale Constanța SRL are un auditor statutar. Directorul Monica Neacșu, împuternicită să înregistreze mențiunile la ONRC

Oficial de la Primăria Constanța despre preluarea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii