Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spital nou pentru pacienții Covid, în Constanța. Totul s-ar putea decide azi

ro

06 Aug, 2020 00:00 775 Marime text
 
  • Magistrații Secției civile au anunțat că vor pronunța o hotărâre azi, în dosarul nr. 8987/212/2020.
  • În această cauză, Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită pornită de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • În luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța obținuse o decizie de evacuare a spațiului medical din cartierul constănțean Medeea, împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL.

Emoții la Judecătoria Constanța, astăzi. Magistrații Secției civile sunt așteptați să pronunțe o hotărâre în dosarul în care a fost contestată executarea silită cu privire la centrul medical din cartierul constănțean Medeea care ar putea deveni un nou spital de primire a pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Este vorba despre dosarul cu numărul 8987/212/2020, în care Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică SRL a contestat executarea silită demarată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Litigiul dintre cele două părți are legătură cu spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat în instanță ca spațiul din Medeea să fie pus la dispoziția sa, pentru a deveni centru de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19. Inițial, Judecătoria Constanța respinsese cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale în acest sens, dar acțiunea a fost admisă la Tribunal, unde s-a judecat calea de atac, așa încât Spitalul de Boli Infecțioase a primit undă verde din partea justiției pentru a transforma spațiul respectiv în centru Covid.
 

„Nu dorim să mai dăm declarații“


La scurtă vreme de la această decizie a instanței, avocații spitalului au demarat procedura executării silite împotriva Centrului Medical Dorobanți SRL, deținută și administrată de doctorul Vlad Ciovică, dar și împortiva Centrului de Diagnostic și Tratament Dr Ciovică. Ambele entități au solicitat suspendarea executării, însă fără succes în instanță. În paralel, acestea au formulat și contestație la executare, iar acum, Judecătoria Constanța a anunțat că va lua astăzi o decizie cu privire la această contestație.
Contactat telefonic cu o ocazie anterioară, doctorul Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“. Totodată, legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.
Surse judiciare spun că, în cazul în care judecătorii nu vor ajunge azi la o concluzie în acest dosar, pronunțarea unei hotărâri ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

Citește și:
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii