Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef peste procurorii constănţeni şi tulceni Magistratul Gigi Valentin Ștefan, propus din nou procuror general al Constanţei

ro

05 Dec, 2019 00:00 1602 Marime text

Retras în această vară din concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Constanţei şi apoi delegat pe post. magistratul Gigi Valentin Ștefan are o nouă şansă la funcţie.
 
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza această săptămână propunerea de prelungire a delegării sale în funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa. Menţionăm că magistratul este procuror general al Constanţei încă din anul 2016, când a câştigat concursul organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens. Mandatul său astfel obţinut a fost valabil pentru o perioadă de trei ani, ce a expirat în această vară, la data de 15 iulie.
 
În aceste condiţii, CSM a organizat un nou concurs pentru postul de procuror general al Constanţei, ce urma să se finalizeze până la data expirării mandatului din 2016 al procurorului Gigi Valentin Ștefan. Candidat unic înscris în noul concurs, procurorul constănţean s-a răzgândit ulterior, până la începerea probelor efective, şi şi-a retras candidatura. Cu toate acestea, în luna iulie, cu puţin înainte de a-i expira vechiul mandat, magistratul a fost delegat în funcţia pe care o deţinuse, anume de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Delegarea era valabilă până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, dar nu mai mult de şase luni.
 
Dat fiind că cele şase luni vor expira în curând, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va pune din nou în discuţie, în cadrul şedinţei ce va avea loc în această săptămână, o nouă delegare pe funcţie a fostului procuror general. Amintim că, pe parcursul timpului, magistratul Gigi Valentin Ștefan a deţinut, de asemenea, funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi, respectiv, pe cea de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Examenul de grad al anchetatorilor. Cum s-a descurcat procurorul general al Constanţei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii