Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:04 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şantierul Daewoo Mangalia, zguduit de un dosar penal Se pregăteşte sentinţa finală. Cine a fost condamnat în primă instanţă

ro

04 May, 2018 00:00 6544 Marime text
Magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au finalizat cercetările specifice în dosarul subcontractorilor de la Daewoo Mangalia. Judecătorii se vor pronunţa asupra cauzei pe data de 16 mai. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, în primă instanţă, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au dispus condamnarea lui Park Sungwhun la un an şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală (în raport de SC Skeleton Engineering SRL) şi la alţi doi ani de închisoare pentru evaziune fiscală (în raport de SC Daekwang Technology Improvement SRL). Instanţa a contopit pedepsele şi a decis condamnarea bărbatului la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Park Sungwhun a fost obligat, în solidar cu inculpata SC Skeleton Engineering SRL, la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF, prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, a sumei de 7.200 de lei, precum şi la plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere calculate la această sumă potrivit Codului de procedură fiscală. Park Sungwhun a fost obligat, în solidar cu inculpata SC Daekwang Technology Improvement SRL, la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF, prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, a sumei de 48.000 de lei, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere calculate la această sumă potrivit Codului de procedură fiscală.
 
În continuare, instanţa a dispus achitarea următorilor: Park Sungwoo, Lee Juhwan, Park Seong Cheol, Jeong Jaemyeong, Prisăcaru Cătălin, Dăscălina Dan Sorin, Stan Marin, Ene Nistor şi Pintilie Nelu. Au mai fost achitate şi următoarele societăţi comerciale: SC Lachesis Internaţional SRL, SC Jun Who Electricity SRL, SC Koti Ship SRL, SC General Electric Sky SRL şi SC Enav Prod SRL.
 
În continuare, Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea SC Daekwang Technolotehnology Improvement SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 30.000 de lei, reprezentând 200 de zile amendă x 150 de lei/zi. Asta în timp ce SC Skeleton Engineering SRL a luat pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 de lei, reprezentând 140 de zile amendă x 100 de lei/zi. Totodată, instanţa din Constanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Statul Român - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, în contradictoriu cu inculpaţii Park Sungwhun, SC Skeleton Engineering SRL şi SC Daekwang Technolotehnology Improvement SRL.


 
Cu privire la informaţiile eronate publicate în titlul articolului dumneavoastră, respectiv: Şantierul Daewoo Mangalia, zguduit de un dosar penal. Se pregăteşte sentinţa penală. Cine a fost condamnat în primă instanţă, publicat în ediţia online din data de 04.05.2018, precizăm următoarele:
  Chiar dacă, de-a lungul timpului subscrisa am prezentat punctul nostru de vedere oficial cu privire la subiectul articolului dumneavoastră, legat de cercetările efectuate asupra unor foste societăţi subcontractoare ce au activat pe platforma industrială a DMHI, constatăm faptul că în continuare sunt publicate elemente ce denigrează imaginea societăţii noastre, un exemplu în acest sens fiind titlul articolului mai sus menţionat. Ţinem să precizăm cu fermitate, încă o dată, faptul că cercetările efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, nu implică societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. sau vreun angajat al acesteia, iar drept dovadă societatea noastră nu este parte şi nu are nicio calitate procesuală în dosarul nr. 491/36/2015 aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa.  
Având în vedere aspectele mai sus menţionate, considerăm că acest titlu neadevărat are menirea atât a dezinforma şi a crea panică în rândul salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea pe platforma productivă a societăţii, cât şi de a prejudicia imaginea companiei atât în faţa clienţilor actuali sau potenţiali, cât şi a colaboratorilor interni şi externi (furnizori materiale şi echipamente, prestatori servicii, unităţi de credit etc).
 
Ca urmare, vă rugăm ca în termen de 12 ore de la data înregistrării cererii noastre (pe aceeaşi pagină şi cu aceleaşi dimensiuni ale titlului constat de noi) să publicaţi o dezminţire pentru informaţia publicată prin titlul articolului din data de 04.05.2018 şi totodată să prezentaţi şi punctul de vedere oficial al SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA. În cazul în care nu veţi da curs solicitării noastre, S.C. DMHI S.A. îşi rezervă dreptul de a calea legală pentru repararea prejudiciului astfel cauzat societăţii noastre“.     

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii