Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial! Ministerul Economiei a finalizat negocierile cu Damen. Statul român, acţionar majoritar al Şantierului Naval Mangalia (document)

ro

23 Mar, 2018 13:40 2462 Marime text
Negocierile dintre statut român şi investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuitding & Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries SA Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să gestioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai SA, 2% din pachetut de acţiuni, astfel încât structura de acţionariat a Societăţii Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Şantierul Naval 2 Mai S.A - 49% Damen Shipyards Group.

Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă a declarat că este mulţumit că negocierile s-au finalizat cu succes pentru partea romană şi a susţinut că, în calitate de acţionar majoritar, statul roman va putea să protejeze forţa de muncă înalt calificată din şantierul Naval. "Este pentru prima data în ultimii 28 de ani cand statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din catitatea de acţionar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului roman şi putem să protejăm inclusiv forţa de muncă înalt calificată de la şantierul Naval", a declarat Dănuţ Andruşcă.

În secţiunea "Documente" puteţi consulta Raportul oficial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii