Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe achitări decât condamnări! Ce au hotărât magistraţii din Bucureşti în dosarul subcontractorilor de la Daewoo Mangalia

ro

06 Apr, 2018 00:00 2951 Marime text
Magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au acordat un nou termen (18 aprilie) în dosarul subcontractorilor de la Daewoo Mangalia. În primă instanţă, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au dispus mai multe achitări decât condamnări.
 
Park Sungwhun a luat un an şi şase luni de închisoare, pentru evaziune fiscală (în raport de SC Skeleton Engineering SRL) şi alţi doi ani de închisoare, pentru evaziune fiscală (în raport de SC Daekwang Technology Improvement SRL). Instanţa a contopit pedepsele şi a decis condamnarea bărbatului la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Park Sungwhun a fost obligat în solidar cu inculpata SC Skeleton Engineering SRL la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF, prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, a sumei de 7.200 de lei, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere calculate la această sumă potrivit Codului de procedură fiscală.
 
Park Sungwhun a fost obligat, în solidar cu inculpata SC Daekwang Technology Improvement SRL, la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF, prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, a sumei de 48.000 de lei, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere calculate la această sumă potrivit Codului de procedură fiscală.
 
În continuare, instanţa a dispus achitarea următorilor: Park Sungwoo, Lee Juhwan, Park Seong Cheol, Jeong Jaemyeong, Prisăcaru Cătălin, Dăscălina Dan Sorin, Stan Marin, Ene Nistor şi Pintilie Nelu. Au mai fost achitate şi următoarele societăţi comerciale: SC Lachesis Internaţional SRL, SC Jun Who Electricity SRL, SC Koti Ship SRL, SC General Electric Sky SRL şi SC Enav Prod SRL.
 
În continuare, Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea SC Daekwang Technolotehnology Improvement SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 30.000 de lei, reprezentând 200 de zile amendă x 150 de lei/zi. Asta în timp ce SC Skeleton Engineering SRL a luat pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 de lei, reprezentând 140 de zile amendă x 100 de lei/zi. Totodată, instanţa din Constanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Statul Român - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin DGRFP Galaţi, prin AJFP Constanţa, în contradictoriu cu inculpaţii Park Sungwhun, SC Skeleton Engineering SRL şi SC Daekwang Technolotehnology Improvement SRL.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii