Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recursul în casație din Dosarul Retrocedărilor, admis în principiu. Azi, un nou termen. Cine analizează cazul

ro

02 Mar, 2021 00:00 1335 Marime text
  • Cazul a fost înregistrat la instanța supremă sub numărul 1721/1/2020, iar în acest dosar fostul primar, condamnat în cauză la nouă ani de detenție, contestă pedeapsa.
  • Înalta Curte de Casație și Justiție, în completul format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure, a admis în principiu cererile de recurs în casație formulate de persoanele condamnate în Dosarul Retrocedărilor.
  • Noua înfățișare în cauză se va desfășura astăzi, 2 martie 2021, de la ora 9.00.

Curtea Supremă va analiza astăzi recursul în casație declarat de fostul primar Radu Mazăre și alte persoane condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Cazul a fost înregistrat la instanța supremă sub numărul 1721/1/2020, iar în acest dosar fostul primar, condamnat în cauză la nouă ani de detenție, dar și ceilalți petenți au atacat decizia de condamnare pronunțată în Dosarul Retrocedărilor.

La data de 19 ianuarie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție, în completul format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure, a admis în principiu cererile de recurs.

Astfel, se arată în soluția instanței că aceasta „admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de recurenţii-inculpaţi Andrei Aurel Jean, Barbu Paraschiva, Borcea Cristian, Constantinescu Nicuşor Daniel, Darie Ruxandra Luminiţa, Dima Alin Horaţiu, Dospinescu Daniela Ramona, Ene Daniel, Ghiţulescu Bogdan, Giurgiucanu Georgică, Ionescu Valentin Gheorghe, Marica Ion, Mazăre Radu Ştefan, Miron Dan, Nejloveanu Niculae, Puşcaşi Carmen, Puşcaşi Marius, Racu Constantin, Săvulescu Emil Dragoş şi Tudorache Răsvan Mircea“.
 

Cererile, împotriva Deciziei penale nr. 32/A/2019

În continuare, se arată că cererile de recurs în casație fuseseră formulate împotriva Deciziei penale nr. 32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în Dosarul nr. 6536/2/2008 – adică în Dosarul Retrocedărilor.

În această situație, a fost fixat termen pentru data de astăzi, de la ora 9.00, cazul fiind în atenția completului format din magistrații Alin Sorin Nicolescu, Ștefan Pistol și Constantin Epure.

Prin Decizia definitivă 32/A din februarie 2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție, pentru nelegalități comise în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța.

Alături de Mazăre, mai multe persoane au primit pedepse în Dosarul Retrocedărilor, iar acum au formulat recurs în casație, printre acestea numărându-se Nicuşor Daniel Constantinescu (condamnat la cinci ani), Constantin Racu (șase ani și 10 luni), Daniela Ramona Dospinescu (şapte ani şi şase luni), Ion Marica (cinci ani de închisoare), dar și alții.

Rămâne de văzut dacă pedepsele definitive pronunțate în Dosarul Retrocedărilor vor rămâne neschimbate, după analizarea recursului în casație de către instanța supremă.


Citește și:

Libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă, peste câteva zile, de un fost judecător din Constanța!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii