Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei“, la Judecătoria Medgidia

ro

27 Jun, 2020 00:00 1031 Marime text
  • Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
  • Într-un alt caz, judecătorii din Constanța au dispus condamnarea unui bărbat suspectat de răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 4118/256/2020, având ca obiect „răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP)“ – Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unei persoane ori a unui membru de familie al acesteia, pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală, a dat declaraţii ori a prezentat probe într‐o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură dintre cele prevăzute în art. 273, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.


Părți în acest proces sunt, conform portalului instanțelor de judecată, Marinaş Bucur – inculpat și Daniel Florian Tănase - parte vătămată.


Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.


Prezentul dosar nu este primul cu acest obiect aflat în atenția magistraților din județul Constanța.


Într-un alt caz, judecătorii au dispus condamnarea unui bărbat suspectat de răzbunare pentru ajutorul dat justiției! Conform actului de sesizare a instanţei, inculpatul este acuzat că, în timpul judecării unei cauze penale, ar fi ameninţat o persoană, parte în procesul respectiv.

Pe scurt, inculpatul i-ar fi spus persoanei vătămate că a greşit venind în instanţă, moment în care şi-ar fi trecut degetului mare al mâinii drepte prin zona gâtului.


Imediat, judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei a solicitat reprezentantului Ministerului Public să se sesizeze cu privire la săvârșirea infracțiunii, iar inculpatul a fost scos afară din sala de judecată.

În final, individul a fost condamnat la aproximativ un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției în stare de recidivă postexecutorie, iar după contopirea cu alte pedepse a luat şapte ani de închisoare cu executare.

Decizia judecătorilor din Constanţa a rămas definitivă prin neapelare.


Citește și

Constănțeancă amendată de Poliția Locală din cauza aerului condiționat. S-a ajuns în instanță

Taxe de protecție, în Bari Tânăr din Mangalia, acuzat în Italia de apartenență la un grup infracțional organizat

„Faptele nu sunt prevăzute de legea penală“ Gardian de la Poarta Albă, scuipat și ars cu țigara pe față. Inculpatul, un fost deținut, achitat. Procesul continuă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii