Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțare amânată Chițac cere, pentru Constanța, peste 600.000 de euro de la Mazăre

ro

15 Oct, 2021 00:00 1907 Marime text

 
  • Ieri, 14 octombrie 2021, magistrații Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în completul Fond civil 6, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian, au decis să amâne pentru data de 21 octombrie pronunțarea privind lămurirea unor aspecte prealabile fondului.
  • Amintim, în acest dosar, obiectul este reprezentat de „pretenții“, suma ridicându-se la 615.171,4 euro.
 
Peste 615.000 de euro! Aceasta este suma pe care actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, o solicită în dosarul civil 2513/118/2021, în numele orașului, de la fostul primar, Radu Mazăre – ultimul fiind condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor.
 
Ieri, 14 octombrie 2021, magistrații Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în completul Fond civil 6, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian, au decis să amâne pentru data de 21 octombrie pronunțarea privind lămurirea unor aspecte prealabile fondului.
 
Astfel, potrivit www.termene.ro, discuțiile în proces se vor relua săptămâna viitoare, joi, de la ora 9.00.
 
Lista pârâților
 
Amintim, în acest dosar, obiectul este reprezentat de „pretenții“, suma ridicându-se la 615.171,4 euro.
 
Lista pârâților este deschisă de fostul primar Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Mihai Sergiu Ceacîreanu, Ruxandra Luminița Darie și Marius și Carmen Pușcași.
 
Dosarul acesta este strâns legat de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauza penală în care pârâții, în frunte cu Radu Ștefan Mazăre, au fost condamnați de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, în legătură cu modalitatea prin care au fost retrocedate mai multe terenuri din Constanța și Mamaia.
 
Astfel, prin Decizia 32/A/07.02.2019 a Curții Supreme, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție.
 
La rândul său, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare, Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare, iar Ion Marica, la cinci ani de închisoare.
 
Nu în ultimul rând, Ruxandra Luminiţa Darie a luat  doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, Marius Puşcaşi - trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
Tribunalul Constanța, hotărâre de maximă importanță pentru toți actualii proprietari ai terenurilor retrocedate pe vremea lui Radu Mazăre! (documente)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii