Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul medicului Marius Militaru, suspendat

ro

26 Apr, 2018 17:36 1754 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dispus azi sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României în dosarul în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost deferit Justiţiei de DNA Constanţa. Pe cale de consecinţă, judecata a fost suspendată, până la pronunţarea prealabilă pentru dezlegarea chestiunii de drept.
 
Iată decizia judecătorilor.
 
„ Dispune sesizarea ICCJ în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea următoarei chestiuni de drept, respectiv; -Dacă interdicţia absolută de suspendare a judecăţii cauzei, în materie penală, prevăzută de art.367 alin.9 Cod pr.penală, se raportează la interpretarea sintagmei „ ridicarea unei excepţii de neconstituţionalitate „ ca având înţelesul „ invocarea unei excepţii de neconstituţionalitate” sau „ sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate „ invocată în condiţiile cumulative prev. de art.29 din Legea nr. 47/1992, după statuarea preliminară de către instanţa de trimitere privind îndeplinirea condiţiilor pentru sesizarea Curţii Constituţionale. Suspendă judecata cauzei până la pronunţarea prealabilă pentru dezlegarea chestiunii de drept. Se va înainta către ICCJ încheierea motivată, în formă anonimizată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 aprilie 2018. 
 
Cauza se află pe masa judecătorilor Marius Epure şi Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa.
 
De menţionat că în aprilie 2017 şi în martie 2018 judecătorii de la Curtea de Apel au sesizat, în acest dosar, Curtea Constituţională a României cu privire la diferite excepţii de neconstituţionalitate.
 
 
Marius Militaru a fost trimis în judecată pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită. Pe data de 22 februarie 2016, Tribunalul Constanţa a decis, în primă instanţă, condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii