Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:30 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Constanţa, a fost achitat

ro

04 Jan, 2019 12:22 4815 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat azi în dosarul în care Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Completul de judecată format din Marius Cristian Epure şi Eleni Cristina Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, învestit cu soluţionarea dosarului respectiv, au decis azi achitarea lui Marius Militaru,  şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară.

Decizia este definitivă.

La ultimul termen de judecată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au formulat o cerere de recuzare a completului de judecată format din Marius Cristian Epure şi Eleni Cristina Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, învestit cu soluţionarea dosarului respectiv. Solicitarea DNA Constanţa a fost respinsă.
 
Marius Militaru a fost trimis în judecată pe data de 13 ianuarie 2015, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru luare de mită. Pe data de 22 februarie 2016, Tribunalul Constanţa a decis, în primă instanţă, condamnarea lui Marius Militaru la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Dosarul se află la Curtea de Apel Constanţa din data de 30 mai 2016.
 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„La data de 17.11.2014, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului“.

„La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenția chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.
La data de 05.12.2014, inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menționate, asupra denunțătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunțător, ca rest al sumei de bani inițial pretinse pentru efectuarea intervenției chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale și extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin, precum și asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparținând inculpatului Militaru Marius“, potrivit DNA.

În luna noiembrie 2015,  medicii anestezişti Dorin Arhire şi Nicoleta Arhire, din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Constanţa la câte doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru luare de mită.

Amintim că, în luna iulie 2018, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, nemulţumiţi de paşii judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa în dosarul lui Marius Militaru, au formulat o contestaţie a duratei procesului. Aproape de începutul lunii august 2018, Andrei Claudiu Rus, Simona Cristina Neniţă şi Ioana Alina Ilie, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au respins acţiunea promovată de procurorii DNA Constanţa.
 
Judecătorul Marius Cristian Epure a fost la finele anului trecut preşedinte al Curţii de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Deaconu Stefan 06 Jan, 2019 02:51 Omul asta are maini de inger. Multi spun ca le cerea spaga,fapt ce mie nu mi sa intamplat. Operatie de triplu bipass. Imi bucur sufletul ca a razbit in lupta cu cei ce l-au vrut departe de cei in suferinta. An nou fericit domnule chirurg Militaru.
  • Raducu Mihai 04 Jan, 2019 16:59 Justitia care este sustinuta de forte oculta a hartuit timp de 4 ani un eminent medic din Constanta,medicul Marius Militaru care ar fi putut sa vindece multi oameni care s-au stins din viata din lipsa unor specialisti de chirurgie caediovasculara. Cei vinovati in frunte cu procurorul care a instrumentat acest caz ar trebui sa raspunda in cel mai fericit caz cu functia daca si nu penal pentru abuz in serviciu distrugerea carierei unui eminent specialist si decesul unor pacienti din lipsa unor medici cu pregatire deosebita