Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Practician în insolvență, trimis în judecată de DNA Constanța Gheorghe Sorin Predescu cere să fie reabilitat!

ro

25 Nov, 2021 00:00 1525 Marime text

 
  • Cererea de reabilitare judecătorească se află pe rolul Curții de Apel Constanta.
 
Gheorghe-Sorin Predescu cere să fie reabilitat! Solicitarea se află pe rolul Curții de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 21 decembrie 2021, dosar 536/36/2021.
 
Potrivit DNA, prin decizia penală 8 din 14.01.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Gheorghe Sorin Predescu, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, practician în insolvență, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
De asemenea, tot în acest dosar a fost condamnată și o avocată din Baroul Constanța, la data săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
 
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
 
Decizia penală 8 din 14.01.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a fost definitivă.
 
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 01 august 2013.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 9 iulie 2013, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin, lichidator judiciar, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediul inculpatei (...), suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participațiune între firma reprezentată de persoana denunțătoare și o altă societate comercială, reprezentată de inculpata (...)“.
 
„SC Golbal Insolvency SPRL Constanța, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanța de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenței și reprezentate de persoana denunțătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro și pentru a susține oportunitatea încheierii contractului de asociere în fața Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvență. La data de 16 iulie 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de bani pretinsă de Predescu Gheorghe Sorin iar la data de 18 iulie 2013, [...]1 i-a remis efectiv lui Predescu Gheorghe Sorin suma de 10.000 euro și, cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (comunicatul nr. 683/VIII/3 din 18 iulie 2013)“, se mai arată în rechizitoriul DNA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Ancheta DNA
 Cum ar fi primit mită cei doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii