Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:30 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Capitală şi alte cinci judeţe. Instituţii publice din România şi Spania, fraudate informatic

ro

21 Jul, 2021 09:51 527 Marime text
  • În cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.
În această dimineaţă, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu IGPF şi IGPR efectuează 17 percheziţii în Bucureşti şi alte 5 judeţe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude informatice, înşelăciune şi spălare de bani.

Membrii grupului infracţional induceau în eroare angajaţii unor autorităţi publice, instituţii publice sau instituţii de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plăţile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora, iar după încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor "săgeţi".

În cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii