Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Ioan Suciaghi Borda, cercetat în dosarul măștilor de protecție sanitară, rămâne sub control judiciar

ro

21 Apr, 2021 00:00 513 Marime text
  • Pe data de 10 martie 2021, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive faţă de Ovidiu Ioan Suciaghi Borda.
  • Pe cale de consecință, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
  • Atunci, magistrații au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.03.2021 până la data de 08.04.2021, inclusiv.

Ovidiu Ioan Suciaghi Borda, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa într-un dosar penal de înșelăciune, rămâne sub control juduciar. Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța și poate fi contestată la Tribunalul Constanța.


Cel în cauză este acuzat că, la data de 07 august 2020, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, „prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (...) cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora“.

Cercetările sunt efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat.


Pe data de 10 martie 2021, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată de luare a măsurii arestării preventive faţă de Ovidiu Ioan Suciaghi Borda.

Pe cale de consecință, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Atunci, magistrații au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.03.2021 până la data de 08.04.2021, inclusiv.

„Impune inculpatului, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază teritorială locuieşte efectiv, organe desemnate cu supravegherea acestuia, conform programului de supraveghere întocmit de aceste organe sau ori de câte ori este chemat; d)să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţare prealabilă. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești“.


Decizia Judecătoriei Constanța a fost menținută și de Tribunalul Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Constanța. Agent imobiliar condamnat definitiv

Ultimă oră!
Percheziții masive în Capitală și 28 de județe, inclusiv Constanța!


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii