Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal după un contract cu trei milioane de măști medicale. Ce spun procurorii

ro

04 Feb, 2021 10:27 1343 Marime text


Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este împuternicită să aducă Ia cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană fizică şi o persoană juridică pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prev. de art art. 244 alin. (1) şi (2) Cod penal cu aplic. art. 77 lit g din C.pen.
 
În cuprinsul ordonanţei s-a reţinut pe scurt:
 
În perioada 24.03.2020 - 10.04.2020 o persoana fizică, în calitate de administrator al societăţii comerciale, a indus în eroare persoana vătămată C.N UNIFARM S. A. cu ocazia prezentării ofertei, încheierii şi executării unui contract prin prezentarea ca adevărat a faptului că societatea comercială dispune de 3.000.000 măşti medicale marca Shengguang Medical Instrument CO. LTD, cu o eficienţă ridicată de filtrare, pe care le va pune la dispoziţia persoanei vătămate, cu toate că în realitate suspecţii nu aveau disponibile măşti medicale, iar 1.200.000 de măşti livrate la data de 10.04.2020 erau măşti de protecţie marca Daddy Baby, cu o capacitate de filtrare scăzută, cu privire la care a fost introdusă ulterior o alertă la nivel european că folosirea acestora prezintă risc pentru sănătate, deoarece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască. sporind riscul de infecţie.
 
Prin desfăşurarea activităţii infracţionale a fost produs un prejudiciu material ridicat şi a fost pusă în pericol starea de sănătate a personalului medical, întrucât C.N. Unifarm S.A. a trimis către Spitalele de Urgenţă Covid-19 măşti de protecţie cu capacitatea scăzută de filtrare, în loc de măşti medicale.
 
Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o instituţie reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii