Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 03 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Constanța. Agent imobiliar condamnat definitiv

ro

25 Mar, 2021 15:02 2920 Marime text
 

Agentul imobiliar din Constanța, acuzat că și-a înșelat clienta, condamnat definitiv
 
Curtea de Apel Constanța a decis azi condamnarea definitivă a unui agent imobiliar din oraș, acuzat că și-a înșelat clienta.
 
Cel în cauză – bănuit de trafic de influență și de înșelăciune în formă continuată – a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.  
 
Mai mult, inculpatul a fost obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru Persoane Vărstnice Constanţa, ce va fi stabilită de către Serviciul de Probaţiune Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă“, potrivit minutei judecătorești.
 
Potrivit anchetatorilor, agentul imobiliar și partea vătămată s-au cunoscut prin intermediul unei rețel de socializare.
 
Din discuțiile purtate cu acesta rezultând că este broker imobiliar și pentru că aceasta intenționa să achiziționeze un imobil, a luat legătura inițial telefonic cu acesta, iar în perioada următoare s-au întâlnit de mai multe ori.
 

În cadrul discuțiilor, inculpatul a asigurat-o că o poate ajuta să achiziționeze un imobil la un preț mai redus decât prețul pieței, prin prisma relației apropiate pe care o are cu un executor judecătoresc de pe raza municipiului Constanța, despre care i-a comunicat inițial că este o persoană de sex femeiesc, colaborând în trecut cu aceasta în repetate rânduri.
 
De asemenea, se mai reține în actul de sesizare al instanței că, pentru demersul ilicit pe care urma să îl întreprindă executorul, inculpatul a avansat diverse sume de bani, solicitându-i efectiv suma de 3000 de euro despre care i-a transmis că urma să îi dea la rândul său funcționarului, în scopul menționat.
 
La câteva zile de la discuțiile inițiale, inculpatul i-a transmis părții vătămate că are cunoștință despre un apartament scos la vânzare în zona Tomis Nord, aflat la licitație la executorul judecătoresc, pe care îl poate achiziționa ,,la pachet,, cu un al doilea imobil amplasat în zona Tomis III, scos la licitație prin intermediul aceluiași funcționar și că, la aceste licitații erau înscrise mai multe persoane, însă în urma relației apropiate pe care o avea cu executorul, funcționarul urma să facă demersuri în așa fel încât persoana vătămată să rămână singura înscrisă la licitație.
 
În acest mod ar fi trebuit să achiziționeze imobilele la un preț mult mai scăzut, context în care, partea vătămată fiind convinsă de afirmațiile inculpatului și de oportunitatea de a achiziționa două imobile la un preț foarte scăzut, a fost de acord cu propunerea inculpatului.
 
Astfel că în perioada următoare i-a remis acestuia importante sume de bani, care au reprezentat pe de o parte, astfel cum i-a transmis inculpatul, bani care urmau să ajungă la executorul judecătoresc pentru ca acesta să asigure ,,unicitatea și siguranța,, participării ca singur ofertant la licitațiile menționate, iar pe de altă parte, prețul efectiv al imobilelor și diverse cheltuieli ocazionate de achiziționarea și eliberarea acestora.
 
Amintim că prin decizia de condamnare, Judecătoria Constanța a admite în parte acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă şi l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 30.000 Euro echivalent în lei la data plăţii despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând sumele de bani remise inculpatului ca şi prejudiciu corespunzător infracţiunii de înşelăciune şi la plata sumei de 3000 Euro echivalent în lei la data plăţii despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând daune morale.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii