Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Constanța anunță finalul anchetei în cazul măștilor de protecție sanitară!

ro

16 Jul, 2021 09:27 1290 Marime text
 
Ovidiu Ioan Suciaghi Borda, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa într-un dosar penal de înșelăciune, a fost trimis în judecată!
 
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
La data mediatizării cauzei s-a precizat că, la data de 07 august 2020, cel în cauză, beneficiind de ajutorul unei alte persoane, „prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (...) cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora“.
 
Cercetările au fost efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Pe data de 10 martie 2021, Judecătoria Constanța a respins ca neîntemeiată propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată de luare a măsurii arestării preventive faţă de Ovidiu Ioan Suciaghi Borda.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii