Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de măști de protecție sanitară! Tribunalul Constanța analizează azi cazul unui bărbat acuzat de înșelăciune

ro

17 Mar, 2021 00:00 1503 Marime text
  • Cererea procurorilor a fost analizată zilele trecute și de Judecătoria Constanța, care a respins solicitarea. În schimb, instanța a luat față de bărbat măsura controlului judiciar.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța vor solicita azi luarea măsurii arestării preventivă pentru 30 zile față de Ovidiu - Ioan Suciaghi - Borda, în vârstă de 41 ani, recidivist, cercetat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
 
Cererea procurorilor a fost analizată zilele trecute și de Judecătoria Constanța, care a respins solicitarea. În schimb, instanța a luat față de bărbat măsura controlului judiciar.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată atât de către Ovidiu - Ioan Suciaghi – Borda, cât și de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Contestațiile vor fi analizate azi, 17 martie 2021, de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:
 
La data de 07.08.2020, beneficiind de ajutorul numitei H. C.-I., persoană interpusă care i-a pus la dispoziție societatea (...), prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în fotografii ale unor cutii cu măști de protecție şi plăsmuirea unor ordine de plată ramburs, a indus-o în eroare pe persoana vătămată (...) cu privire la intenția şi capacitatea de livrarea a cantității de 300.000 măști de protecție sanitară, obținând un folos patrimonial injust în valoare de 135.660 lei, reprezentând plata efectuată de persoana vătămată pentru achiziționarea acestora.
 
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat.
 
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Reamintim că într-un alt dosar (502/2018  17.04.2018), Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea lui Suciaghi Borda Ovidiu Ioan la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de înșelăciune. Gazetadecluj.ro informa în aprilie 2018 că Suciaghi Borda Ovidiu Ioan, un investitor imobiliar acuzat de înşelăciune, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă cu suspendare şi la plata a 1.000 de euro despăgubiri.
 
Citește și
 
Dosar penal după un contract cu trei milioane de măști medicale. Ce spun procurorii

Măștile de protecție în spațiile publice deschise din Constanța, obligatorii. Explicațiile judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii