Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Jun, 2022 00:00 2651 Marime text
 
  • Șeful DNA Constanța, mesaj dur după incendiu: „Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“.
  • După incendiu, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al spitalului.
 
  • Ulterior, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021.
 
 
Au trecut opt luni de incendiul care a distrus Secția de Terapie Intensivă din Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța! În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma incendiului, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare
 
Dosarul penal este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în cauză derulându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere calificată din culpă
 
Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 01 octombrie 2021.
 
În toamnă este așteptată finalizarea expertize tehnice menită să stabilească eventualele cauze și condițiile în care s-a produs incendiul principal și eventualele nereguli constatate în documentația și pregătirea împotriva incediilor.
 
Expertiza este efectuată de Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani alături de Instititul Național de Expertize Criminalistice (INEC) Iași.
 
După incendiu, dr. Stela Halichidis a fost demisă din funcția de manager al spitalului.
 
Ulterior, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța și a solicitat anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021.
 
Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Noul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 16 iunie 2022.
 
Amintim că după incediul de la Spitalul de Boli Infecțioase primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a făcut o declarație ce a fost criticată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.
 
„Vaccinați-vă cu totii pentru a nu ajunge în astfel de situații” a fost declarația în cauză.
 
Postarea integrală a șefului DNA Constanța, Andrei Bodean:
 
„Vaccinați-vă cu totii pentru a nu ajunge în astfel de situații” – Vergil Chitac, Primarul mun. Constanta, imediat după incendiu. Deci dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești.
Îmbolnăvirea te expune de fapt riscului de incinerare, nu instațiile electrice vechi de 80 de ani, lipsa detectoarelor de fum și a instalațiilor de stingere, nerespectarea normelor PSI și așa mai departe. Sănătatea, ne învață administrația, e cea mai bună paza contra carbonizării. Oare dacă ardea cardiologia sau ortopedia, ce ne-ar mai transmis edilul? Lasați-vă de fumat, slăbiți, apucați-vă de sport? Nu vă mai rupeți picioarele? Să ne înțelegem, sunt fanatic pro vaccin. Alaltăieri am facut doza a 3 a“, mesajul șefului DNA Constanța – octombrie 2021.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Șeful DNA Constanța
„Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii