Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii de la Curtea de Apel mai au nevoie de timp în procesul intentat de dr. Halichidis Primarului Constanței

ro

02 Oct, 2023 16:22 882 Marime text
Primarul Constanței, Vergil Chițac
 
Curtea de Apel Constanța a amânat în urmă cu scurt timp pronunțarea verdictului final în procesul intentat de dr. Stela Halichidis, managerul demis al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după incendiul care a cuprins unitatea, Primarului Municipiului Constanța.
 
Procesul vizează anularea dispoziției de demitere semnată de primarul Vergil Chițac și, în primă instanță, a fost câștigat de dr. Halichidis, care a obținut astfel anularea dispoziției.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel au amânat azi pronunțarea pentru data de 16 octombrie 2023.
 
Dosarul are indicativul 8309/118/2021 și se află în atenția completului C2 Recurs al Secției de Contenicios administrativ și fiscal format, potrivit surselor noastre, din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, judecătorii de la Tribunal, în completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, i-au dat dreptate dr. Stelei Halichidis și au anulat dispoziția primarului Constanței privind încetarea contractului managerial al doctorului.
 
De asemenea, Tribunalul a decis obligarea Primarului Municipiului Constanța la plata către dr. Halichidis „a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti cuvenite reclamantei, în temeiul Contractului de management nr. 94762/08.06.2018, în perioada 07.10.2021-07.06.2022“.
 
Decizia Tribunalului a fost luată ca urmare a constatării nemotivării dispoziției primarului Vergil Chițac privind încetarea contractului de management al dr. Halichidis.
 
În hotărârea prin care au admis acțiunea managerului demis, judecătorii de la Tribunal au vorbit pe larg despre nemotivarea actului administrativ reprezentat de dispoziția primarului „atât în fapt cât şi în drept“, constatând „caracterul nelegal al acestuia în limitele învestirii instanţei prin motivele de nelegalitate invocate“.
 
În plus, pe parcursul desfășurării procesului, dr. Halichidis, managerul demis, a arătat că „nu i se poate imputa o pretinsă abatere constând în funcţionarea unităţii sanitare în absenta autorizaţiei de securitate în caz de incendiu“.
 
Primarul Municipiului Constanța, dar și Municipiul Constanța prin Primar au atacat decizia primei instanțe, în recurs, la Curtea de Apel.
 
Acum se așteaptă decizia definitivă a instanței.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
EXCLUSIV - „Eu vreau doar să se facă dreptate!“
Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, victorie uriașă în instanță! (MINUTA)

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii