Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

ro

01 Oct, 2023 17:00 1872 Marime text
  • Demisă prin dispoziția primarului Vergil Chițac din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis a obținut în primă instanță anularea dispoziției de demitere.
  • Curtea de Apel Constanța este așteptată să pronunțe decizia definitivă în cauză.
  • Dosarul are indicativul 8309/118/2021 și se află în atenția completului C2 Recurs al Secției de Contenicios administrativ și fiscal format, potrivit surselor noastre, din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
La doi ani de la incendiul care a cuprins Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ConstanțaSecția Terapie Intensivă și în care au murit mai mulți pacienți Covid-19 internați în secție, judecătorii Curții de Apel Constanța sunt așteptați să pronunțe decizia definitivă în procesul deschis de dr. Stela Halichidis primarului Constanței.
 
Demisă prin dispoziția primarului Vergil Chițac din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis a obținut în primă instanță anularea dispoziției de demitere.
 
Acum, medicul, dar și edilul Constanței sunt în așteptarea verdictului final în proces, care urmează să fie pronunțat de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel.
 
Dosarul are indicativul 8309/118/2021 și se află în atenția completului C2 Recurs al Secției de Contenicios administrativ și fiscal format, potrivit surselor noastre, din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va fi definitivă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, judecătorii de la Tribunal, în completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, i-au dat dreptate dr. Stelei Halichidis și au anulat dispoziția primarului Constanței privind încetarea contractului managerial al doctorului.
 
De asemenea, Tribunalul a decis obligarea Primarului Municipiului Constanța la plata către dr. Halichidis „a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti cuvenite reclamantei, în temeiul Contractului de management nr. 94762/08.06.2018, în perioada 07.10.2021-07.06.2022“.
 
Decizia Tribunalului a fost luată ca urmare a constatării nemotivării dispoziției primarului Vergil Chițac privind încetarea contractului de management al dr. Halichidis.
 
În hotărârea prin care au admis acțiunea managerului demis, judecătorii de la Tribunal au vorbit pe larg despre nemotivarea actului administrativ reprezentat de dispoziția primarului „atât în fapt cât şi în drept“, constatând „caracterul nelegal al acestuia în limitele învestirii instanţei prin motivele de nelegalitate invocate“.
 
În plus, pe parcursul desfășurării procesului, dr. Halichidis, managerul demis, a arătat că „nu i se poate imputa o pretinsă abatere constând în funcţionarea unităţii sanitare în absenta autorizaţiei de securitate în caz de incendiu“.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase. Doi ani de la tragedia care a îndoliat Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii