Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajații Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, mai pregătiți în intervenția la incendiu! Un specialist le-a prezentat responsabilitățile (FOTO)

ro

27 May, 2023 08:12 1019 Marime text

Angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța sunt, de ieri, mai pregătiți în ceea ce privește intervenția la incendiu!, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial

Un specialist le-a prezentat tuturor salariaților SCBI Constanța, atât cadre medicale cât și personal auxiliar, responsabilitățile generale privind apărarea împotriva incendiilor. De asemenea, tuturor angajaților li s-a făcut instructajul cu privire la modalitatea de utilizare a stingătoarelor și a hidranților exteriori.

Nu numai că angajaților li s-au explicat procedurile pe care trebuie să le aplice la apariția unor situații de urgență, dar au și utilizat mijloacele de intervenție în caz de incendiu, pentru că, la finalul instructajului a fost simulat un incendiu pe care aceștia l-au stins.

Acest exercițiu face parte din acţiunile permanente desfășurate cu scopul de antrenare și perfecționare a deprinderilor întregului personal al spitalului asupra modului de acțiune în caz de incendiu., a mai punctat sursa citată. 




Nu trebuie să uităm! Nu avem voie să uităm!

La data de 11 octombrie 2021 a izbucnit incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care a fost exact ca un vârf de iceberg care lovește în sistemul sanitar fragil, în plină pandemie de COVID-19.

În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare. Cele șapte persoane decedate în urma incendiului din Constanța sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).

Pacienții se aflau în saloanele ATI, pentru a se salva de Covid-19, iar corpul lor fragil a suferit arsuri sau s-a intoxicat de fum. Imaginile care au apărut în presă la două luni după incendiu sunt încă adânc întipărite. O structură veche de aproape un secol, afectată de un incendiu puternic au format un crunt sfârșit pentru cei internați.





foto: Primăria Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii