Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă condamnare pentru Ionuţ Pripişi, fost director din Primăria Constanţa

ro

29 Jan, 2019 00:00 4873 Marime text
Pedeapsă mai mare pentru Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa! Simona Daniela Encean, judecător din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a majorat pedeapsa aplicată lui Ionuţ Corneliu Pripişi de Curtea de Apel Constanţa, de la şase luni la opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia Înaltei Curţi este definitivă.
 
În septembrie 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor fapte şeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, pentru sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. Pe data de 7 martie 2018, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Ionuţ Corneliu Pripişi la şapte luni de închisoare cu suspendare.
 
Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost contestată, iar pe data de 4 iulie 2018, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea fostului şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa la şase luni de închisoare cu suspendare.
 
Nemulţumiţi de decizia Curţii de Apel, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au formulat un recurs în casaţie, acesta fiind admis zilele trecute. Pe data de 22 ianuarie, Simona Daniela Encean, judecător din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a admis recursul în casaţie formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva deciziei penale nr. 742/P din 4 iulie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. Pe cale de consecinţă, magistraţii au casat, în parte, decizia atacată şi, rejudecând, au majorat pedeapsa aplicată inculpatului Ionuţ Corneliu Pripişi (…) de la şase luni la opt luni de închisoare.
 
„Menţine modalitatea de executare a pedepsei conform art. 91 Cod penal, precum şi durata termenului de supraveghere de 2 ani, interval în care inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu va respecta măsurile dispuse prin decizia penală recurată. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei recurate care nu contravin prezentei“, potrivit deciziei Înaltei Curţi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii