Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost unul dintre cei mai puternici oameni din Primăria Constanţa! Ce au decis judecătorii în cazul lui Ionuţ Pripişi (rechizitoriu)

ro

16 Jan, 2018 00:00 4837 Marime text
Debut cu amânare în dosarul în care Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor faptelor şeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, bănuit de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului.
 
Recent, a avut loc primul termen de judecată, iar magistraţii au amânat cauza pentru data de 5 februarie, pentru întocmirea unui referat de evaluare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa“. După trimiterea în judecată, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat suspendarea din funcţie a lui Ionuţ Corneliu Pripişi.
 
În concret, Ionuţ Corneliu Pripişi este suspectat că, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construire de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv.
 
Citeşte şi:
 
Iată pentru ce a fost trimis în judecată şeful Corpului de Control din Primăria Constanța (rechizitoriu)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii