Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 10 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Constanţa, prima reacţie după condamnare

ro

13 Mar, 2018 00:00 2094 Marime text
Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, bănuit de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului, este nemulţumit de pedeapsă.
 
Zilele trecute, Dumitra Cornelia, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus condamnarea lui Pripişi, pentru infracţiunea de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, la şase luni de închisoare, iar pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului, la trei luni de închisoare. În final, după contopire, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa a fost condamnat la şapte luni de închisoare cu suspendare.
 
Ionuţ Corneliu Pripişi a mai fost obligat să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Bibliotecii Judeţeane „Ioan N Roman“ Constanţa sau la Centrul Cultural Judeţean „Theodor Burada“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“. „În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv“, conform DNA.
 
Dosarul va merge către Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii