Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe judecata lui Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control din Primăria Constanţa

ro

07 Nov, 2017 00:00 1295 Marime text
Undă verde pentru începerea judecăţii lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor faptelor şeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa.
 
Ieri, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 124/P/2017 al DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, trimis în judecată pentru sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului. „Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, pentru infracţiunile sus-menţionate, şi se trimite dosarul la completul de judecată pentru fixarea primului termen. Pronunţată în camera de consiliu“, conform minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, inculpatul Pripişi Ionuţ Corneliu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa“.
 
După trimiterea în judecată, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat suspendarea din funcţie a lui Ionuţ Corneliu Pripişi.
 
În concret, Ionuţ Corneliu Pripişi este suspectat că, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut fără niciun temei legal o sesizare întocmită de subordonaţii săi, cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În acelaşi context, după obţinerea autorizaţiei de construcţie de către persoana vizată de sesizarea menţionată mai sus, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acesteia, inculpatul a distrus documentul respectiv.

Ti-a placut articolul?

Comentarii